Mindenmás

Ónos esőtől leszakadt faágak Szeged környékén, halálos lakástűz Szentesen – így telt a karácsonyi hétvége a katasztrófavédelemnél

Amíg mi a bejglik pusztításával voltunk elfoglalva, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai keményen küzdöttek a karácsonyi hétvégén. Érkezzen az előző három nap katasztrófavédelmi összefoglalója, benne:

  • halálos lakástűzzel Szentesen,
  • az ónos eső miatt kidőlt fákkal Szegeden, Kisteleken és Hódmezővásárhelyen,
  • lángoló szaunával,
  • és árokba boruló autókkal.

KARAMBOLOK, ÁROKBA BORULT AUTÓK KARÁCSONYKOR

Az ünnepi hétvége nem kímélte a környékbeli autókat, a vasárnap kezdődő ónos esőzés tovább rontotta a baleseti statisztikákat:

  • Két személyautó ütközött Hódmezővásárhelyen, a Kaszap utcában pénteken, a kora délutáni órákban. A balesetben egy ember sérült meg, a hódmezővásárhelyi tűzoltók a járművek áramtalanítása után az olajfolyást szüntették meg.
  • Szombat reggel a 4521. számú úton személyautó borult az út menti árokba. A balesetben négyen sérültek meg, a szentesi tűzoltók a jármű áramtalanítását hajtották végre. 
  • Aznap délelőtt Kövegy közelében borult árokba egy gépjármű. A balesetben egy ember sérült meg, a kiérkező makói tűzoltók áramtalanították a járművet.
  • Vasárnap kora délután a szentesi Sarló utcában égett egy személygépkocsi motortere. A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt.

Bár nem a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatáskörébe tartozik, mi beletettük a hétvégi összefoglalóba a Horgosi Határátkelő szerb oldalán tegnap este történt, robbanásokkal tarkított tűzesetet is:

SZAUNATŰZ SZEGEDEN, HALÁLOS ÁLDOZAT SZENTESEN

Szombaton délben a szegedi Szélmalom utcában egy 15 négyzetméteres melléképület gyulladt ki. A kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, személyi sérülés nem történt. Lakóépület égett vasárnap délben Szentes – Nagyhegyen. A helyszínre érkező szentesi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Az épület átvizsgálása során a tűzoltók egy férfi holttestét találták meg.

BEÜTÖTT AZ ÓNOS ESŐ, NEM IS KICSIT – LESZAKADT FAÁGAK, CSÚSZÓS ÚTSZAKASZOK

A nap folyamán hulló ónos eső több helyen okozott fakidőlést, szakított le ágakat. Hétfő reggelig Kisteleken, Hódmezővásárhelyen és Szegeden összesen négy esetben volt szükség ágak eltávolítására.

Mint a hétfő reggeli, Szeged365 olvasói beszámolókból kiderült, az ónos eső rendesen feladta a leckét a szegedieknek is, azonban mint Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hajnali 4 óta folyamatosan sózzák a hozzájuk tartozó út – és járdaszakaszokat. 

A városi cégvezető elmondta,

  • 75 kollégájuk van terepen,
  • a szállító – és sószórógépekkel együtt 24 jármű dolgozik kint,
  • főként a tömegközlekedés és a gyalogosok által gyakran használt szakaszokra fókuszálnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb