Mindenmás

Napi pakk: csapadékmentes, felhős időt hoz a kedd Szegedre, mától beszerezheted a tűzijátékot szilveszterre

Jól kibabrált velünk a hétfő az időjárás terén, de nyugi kedden már nem kell ónos esőtől tartani. A borongós, felhős idő megmarad és jobban teszed, ha előveszed a meleg ruhadarabokat: napközben is csak 2 fok lehet Szegeden. Főzd le gyorsan a reggeli kávéd, mi pedig biztosítjuk mellé a mai infókat!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Kamilla, Apród, Ármin, Gáspár, Gazsó, Ince, Rúfusz, Teodor, Teofila és Tódor nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 118 éve született Neumann János világhírű matematikus, a számítógép kifejlesztője.
  • 87 éve megszületett Maggie Smith Oscar-díjas színésznő (Kaliforniai lakosztály, Szoba kilátással, Hook, Apácashow, Harry Potter).
  • 80 éve született Tordai Teri, Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész (Esős vasárnap, Mephisto).
  • 67 éve látta meg a napvilágot Denzel Washington amerikai színész (A csontember, Szükségállapot).

BORONGÓS, DE CSAPADÉKMENTES IDŐT HOZ A KEDD SZEGEDRE

Kedden borongós, napközben is párás, ködös időre van kilátás, de szerencsére ónos esőtől már nem kell tartani Szegeden. Egész nap erősen felhős lesz az ég felettünk. Hajnalban -2 és 0 fok körül alakul a hőmérséklet, majd napközben 2 fokot mérhetünk.

MÁTÓL VEHETÜNK TŰZIJÁTÉKOT SZILVESZTERRE

A szilveszterre szánt pirotechnikai eszközöket kizárólag december 28. és 31. között lehet megvásárolni az erre kijelölt árusítóhelyeken, ezek idén is jellemzően plázák, valamint a nagyobb üzletházak parkolóiban található konténerekben lesznek. Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a tűzijátékokat árusító helyek engedélyezési eljárásai december eleje óta zajlanak. Ez több, mint hatszáz konténert jelent.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb