Közélet

Pocsék hír, a szegedi kutyáknak: tavaly tilos volt, idén újra lehet durrogtatni szilveszterkor

Azt követően, hogy tavaly év végén a kormány úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében mindenfajta pirotechnikai eszköz árusítását és használatát betiltja szilveszterkor, idén nem marad el a szezon – írja az Index. Magyarán, aki szeretné, kedvére durrogtathatja-puffogtathatja-csapathatja a szilveszteri tűzijátékokat Szegeden. 

DECEMBER 28-ÁN, KEDDEN INDUL AZ ÉRTÉKESÍTÉS A KIJELÖLT SZEGEDI KONTÉNER-PONTOKON

Fontos szabály, hogy a szilveszterre szánt pirotechnikai eszközöket kizárólag december 28. és 31. között lehet megvásárolni az erre kijelölt árusítóhelyeken, ezek idén is jellemzően plázák, valamint a nagyobb üzletházak parkolóiban található konténerekben lesznek. Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy a tűzijátékokat árusító helyek engedélyezési eljárásai december eleje óta zajlanak. Ez több, mint hatszáz konténert jelent.

A rendőrség és a katasztrófavédelem is folyamatosan ellenőrzi majd a szegedi értékesítési pontokat.

OTTHON MEHET A PUFFOGTATÁS, AZONBAN A SZÉCHENYI TÉREN NEM LESZ VÁROSI SZILVESZTER

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is lefújták a városi szilvesztert Szegeden – adta hírül a városvezetés még november 22-én. Tehát, nem lesz:

  • Széchenyi téri tűzijáték,
  • koncertek,
  • és egyéb népünnepély a város főterén,

…azonban lesz:

  • óriáskerék, ami vízkeresztig marad,
  • és ingyenes parkolás is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb