Mindenmás

Még mindig izzik a szentesi sportcsarnok tetőszerkezete

Még mindig izzik a szentesi sportcsarnok tetőszerkezete, a tűzoltók nem tudják teljesen eloltani, ezért úgy döntöttek, megvárják, amíg teljesen kiég – jelentette az RTL Híradó helyszíni tudósítója. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, kedd hajnalban csaptak fel a lángok a Dr. Papp László sportcsarnokban, a környék összes tűzoltóját a helyszínre riasztották.

ÚJRA ÉS ÚJRA LÁNGRA KAPOTT A TETŐ

A tető újra és újra lángra kapott, mert az azt borító napelemeket nem tudták eltávolítani. A város polgármestere felfoghatatlan csapásnak nevezte a tűzvészt. Tovább fokozza a bajt, hogy kiderült, a sportcsarnok biztosítása a keletkezett kárt valószínűleg nem fogja fedezni. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a létesítmény biztosítása nem éri el a 200 millió forintot. Vagyis, ha a biztosító mindent rendben talál, akkor is csak maximum ennyit fizet, miközben az anyagi kár több milliárd forintos is lehet.

A polgármester az RTL Híradó kérdésére elmondta, hogy azért nem kötöttek nagyobb értékű biztosítást, mert a városnak ennyire volt anyagi lehetősége.

A katasztrófavédelem egyébként egy hónapja ellenőrizte tűzbiztonsági szempontból a létesítményt, és mindent rendben talált. Az egyelőre még vizsgálják, hogy szándékos gyújtogatás, vagy műszaki hiba okozta-e a tüzet.

A KORMÁNY FOG SEGÍTENI AZ ÚJJÁÉPÍTÉSBEN

A Szentesen született Farkas Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese is tragédiának nevezte a sportcsarnok leégését. A szerdai sajtótájékoztatón közölte: megkereste a Miniszterelnökséget, és azt a választ kapta, hogy a kormány segítséget nyújt a sportcsarnok újjáépítéséhez.

Szentes városa közadakozást is indított a szükséges pénz előteremtéséhez, ehhez Farkas Sándor egymillió forintot ajánlott fel.

A sportcsarnokot 1996. november 8-án adták át, 2004. május 21-én vette fel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok nevet a szentesi születésű, és az 1928-as amszterdami olimpián ezüstérmet szerzett kiváló birkózó és sportember után.

Forrás: RTL Klub

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb