Közélet

Dr. Letoha Tamás: Csollány Szilveszter oltott

Lélegeztetőgéppel tartják életben a Sydney-ben olimpiai bajnoki címet szerző Csollány Szilvesztert az egyik budapesti kórházban, a közismert sportoló állapotáról aggasztóan kevés az információ. “Nem volt beoltva” – lepte el a közösségi médiát az utóbbi hetekben egy méltatlanul negatív komment-cunami, amelyet nemrég Dr. Letoha Tamás szegedi kutatóorvos cáfolt meg.

“2000 környékén sokan akartunk olyanok lenni, mint ő. És ha az antikoagulációs terápia kapcsán tanácsot kérő orvosbarát el nem mondja, hogy milyen oltást vett fel, sem igazán érdekelne, hogy oltott-e vagy mit posztolt a Facebookon. Egy dolog érdekel. Hogy az élet legfontosabb versenyszámában megint ő jöjjön ki győztesen. Isten áldjon meg, Csollány Szilveszter! Magyarország legjobb orvosai vigyáznak Rád” – írta posztjában Dr. Letoha Tamás, aki egy hozzászólásban cáfolta meg azt a hírt, hogy az olimpikon oltatlan.

„Oltott volt. A család orvosa hívott segítséget kérve” – írja a szegedi kutatóorvos, aki többek között megjegyzi,

  • hogy Csollány Szilveszter egydózisú vektorvakcinát (Janssen) vett fel,
  • majd azt, hogy a Korányiban az ország egyik legjobb COVID orvosa kezeli a legendát.

“Itt és most kérem mellőzzük a fals infókat. (…) Itt egy olimpiai bajnokot teszünk tönkre fals információk alapján” – zárta sorait a szegedi szakember.

Az eredeti posztot ITT találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb