Mindenmás

Hamis 20 ezresekkel fizettek – letartóztattak egy 43 éves szegedi férfit

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói befejezték a nyomozást azzal a kilenc gyanúsítottal szemben, akik Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye területén hamis 20 ezres bankjegyeket hoztak forgalomba – írja közleményében a rendőrség.

Azt is írják továbbá, hogy a rendőrök 2020 nyarán kezdtek el nyomozni az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben, akik Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megye településein hamis 20 ezres bankjegyekkel fizettek vásárlásaik során. Az elvégzett adatgyűjtések eredményeként a nyomozók látókörébe került egy 43 éves szegedi és egy 24 éves kalocsai férfi, akik a hamis pénz beszerzésével foglalkoztak, majd adták tovább társaiknak, hogy azzal fizessenek, majd bizonyos áruk és szolgáltatások ellenértékeként.

VENDÉGLÁTÓHELYEKEN, PIACOKON SZÓRTÁK EL A HAMIS BANKÓKAT

A feltételezett elkövetők vendéglátóhelyen, piaci standon, dohányboltban, ruhaüzletben és magánszemélyek részére is fizettek a hamis bankókkal. Az egyenruhások a gyanúsítottakat kihallgatták a 43 éves férfit és további egy társát őrizetbe vették, akiknek letartóztatását a Szegedi Járásbíróság elrendelte, majd azt a későbbiekben bűnügyi felügyeletre módosította. Az eljárás során a rendőrök lefoglaltak, mintegy 300 ezer forint értékű hamis pénzt, laptopot és mobiltelefonokat. A nyomozás iratait a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a napokban megküldték vádemelési javaslattal az ügyészség részére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb