Mindenmás

Szeged365 kisokos szilveszterre: így lesznek nyitva az üzletek Szegeden

Szilveszter napján a legtöbb áruház korábban zár országosan és így Szegeden is, tehát jobb időben elgondolkodni azon, hogy mire is lesz szükségünk a következő két napban. A szilveszter után az év első napján pedig hagyományosan csak a kisebb üzletek, benzinkutak és az ügyeletes gyógyszertárak lesznek nyitva.

A Pénzcentrum és saját gyűjtés szerint:

  • Lidl üzletei december 31-én 16:00-ig nyitnak majd ki, január 1-én zárva tartanak, január 2-án változatlan nyitvatartással várják a vásárlókat,
  • az Aldi üzletei december 31-én pénteken 16:00-ig vannak nyitva, január 1-én zárva tartanak, január 2-án változatlan nyitvatartással várják a vevőket,
  • Tesco december 31-én 06:00 – 18:00 között lesz nyitva, január 1-én az üzletei zárva lesznek, január 2-án 07:00 – 18:00 között várják a vásárlókat,
  • az Auchan december 31-én 16-kor zár majd, január 1-jén nem nyit ki, január 2-án változatlan nyitvatartással várják a vevőket,
  • Penny december 31-én 14 óráig lesz majd nyitva, január 1-jén zárva tart, január 2-án változatlan nyitvatartással várják a vevőket.
  • Spar esetében december 31-én a kisebb üzletek14 óráig, a nagyobbak 16 óráig lesznek nyitva, január 1-jén zárva tartanak, január 2-án pedig változatlan nyitvatartással várják a vevőket.
  • az Árkád Szeged december 31-én szintén 9-14 óra között tart majd nyitva, január elsején pedig zárva.

JANUÁR ELSEJÉN CSAK A KISEBB BOLTOK LESZNEK NYITVA

Ahogy karácsonykor, úgy január 1-én, a jogszabály szerint a benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságárusok, az édességboltok, a kisebb, leginkább nonstop üzemelő boltok, illetve azok a trafikok tarthatnak nyitva, amelyekben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé.

ORVOSI ÜGYELET, GYÓGYSZERTÁR, POSTA

A központi orvosi ügyelet Szegeden december 31-én és január 1-jén 24 órás, folyamatos ügyeleti rendben fogadják majd a betegeket a Szilágyi utcában. A gyógyszertárak tekintetében fontos tudni, hogy a Vasas Szent Péter Gyógyszertár látja el az ügyeletet. December 31-én reggel 7-től este 9-ig lesznek nyitva, majd elsején este 8-ig. Mindezek mellett szilveszter napján délig lehet postára menni, másnap ismét zárva lesznek, január 2-án a vasárnap általában nyitva lévő postákkal lehet számolni. Január 3-tól ismét a rendes nyitvatartási rend érvényesül majd náluk.

ÉJSZAKAI JÁRATOK IS LESZNEK

December 31-én, azaz szilveszter napján a 18 óra körüli járatleállás után éjszakai járatok közlekednek majd a 20, 21, 60, 60Y, 72A, 73Y, 74, 75, 76Y, 77 és 78A jelzésű autóbuszvonalakon, valamint a 2-es és a 4-es villamos, az 5-ös és a 19-es trolibusz vonalakon – közölte az SZKT a hivatalos honlapján.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Anya Fernald
'Fel a tetejéhez' gomb