Sport

Pick Szeged: Borut 2024-ig marad!

A Pick Szeged 2024-ig meghosszabbította Borut Mackovsek szerződését, mint Kiss Bence, a PICK Szeged cégvezetője nyilatkozta, a balátlövő nagy erőssége a csapatnak, komplett játékos, aki védekezésben és támadásban is magas szinten játszik, így mindenképpen örömteli esemény volt számukra, hogy sikerült megállapodni a hosszabbításról.

“A klubbal úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a közös munkát és ezért nagyon hálás vagyok. 2024-ig maradok. Boldog vagyok, hiszen a családommal nagyon jól érezzük magunkat Szegeden. Nagyon szép lenne, ha az idei szezonban sikerülne bejutnunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Néhány éve már ez a klub álma. És azt hiszem, eddig jól meneteltünk idén a BL-ben. Ezután minden csak rajtunk múlik” – nyilatkozta a Pickhandball.hu-nak Borut Mackovsek.

Borut Mackovsek 2020-ban igazolt a csapathoz, 2021-ben magyar bajnok lett a Kékekkel. A háromgyermekes családapa 1992. szeptember 11-én született a szlovéniai Koperben,

  • eddig 97-szer lépett pályára a szlovén nemzeti csapatban és 217 gólt szerzett,
  • a PICK Szegedben eddig 34 NB I-es meccsen 90-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját,
  • a Bajnokok Ligájában eddig 36 találatnál jár, az idei szezonban már 27 gólt jegyzett, jelenleg a 46. helyen áll a házi BL-góllistán.

Borut Mackovsek tagja a magyar-szlovák Európa-bajnokságra készülő szlovén válogatottnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb