Szegedi Arcok

Az HBO-sorozatot indít Karikó Katalinnal: Szeged díszpolgárát Sarah Paulson formálja meg, de feltűnik majd Jared Leto is

Az HBO-sorozatot indít Karikó Katalinnal, mivel a magyar biokémikus a Covid-19 vakcinák kifejlesztésének egyik hőse. A hírvivő RNS úttörőjének alakját Sarah Paulson, az Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő formálja meg az HBO készülő sorozatában. A filmfolyam a COVID-19 vakcina kifejlesztéséről szól.

Várhatóan tudós nők és döntéshozó férfiak együttműködéseként, a kétpólusú politika és a globális cégvilág harcaként mutatja be az HBO a COVID-19 pandémia legyőzésére hivatott új típusú oltóanyagok kifejlesztését. A „The First Shots” című, amerikai fókuszú filmsorozat alapja Brendan Borell azonos főcímű könyve. A filmsorozathoz a szereplőválogatás elkezdődött – tudatta a complex.com híre.

SARAH PAULSON FORMÁLJA MEG KARIKÓ KATALINT

Az amerikai University Pennsylvania adjunktusa, a németországi BioNTech cég alelnöke, a magyarországi Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora alakját a filmsorozatban Sarah Paulson formálja meg. A színésznő játssza – például – Ratched nővér ikonikus alakját a Netflix-sorozatban, amely Ken Kesey „Száll a kakukk fészkére” című regénye előzményeiről gondolkodtat el. Az Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznőt láthatjuk még a „Mi kell a nőnek?” vígjátékban, vagy a „12 év rabszolgaság” című, 3 Oscar-díjat nyert filmben. Főszerepet kapott az igaz történeteken alapuló „American Crime Story” című antológia-sorozatban.

ANTHONY FAUCI ÉS MARTIN SHORT IS FELTŰNIK MAJD

Az HBO készülő limitált sorozatában Karikó Katalinon kívül föltűnik majd Kizzmekia Corbettamerikai vírusimmunológus, valamint Sarah Gilbert, az Oxfordi Egyetem professzorának alakja is. A három tudós nőt a koronavírushoz kötődő munkájukon kívül néhány közösen elnyert kitüntetés is összeköti. Az HBO sorozatban a döntéshozók közül kiemelődik az amerikai elnökök tanácsadója, a virológus Anthony Fauci, a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézete (NIAID) igazgatója. A COVID-19 járvány idején a maszkviselés szorgalmazásáról „híressé lett” orvost Martin Short személyesíti meg. Az amerikai elnökök közül Donald Trump kap szerepet a filmben, Jared Leto megformálásában. A hatalommal rendelkező politika melletti üzleti világból Albert Bourla, a Pfizer és Stéphane Bancel, a Moderna vezérigazgatója játszmáira, vagyis az mRNS-alapú vakcinákat gyártó két világcégre irányul a reflektorfény a HBO limitált sorozatában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb