BlogSzegedi Arcok

Best of 365: a kedvenc cikkeitek, 2021-ből

Te szent ég, micsoda év áll mögöttünk! Járványhullámok, korlátozások, nyitás, zárás, visszatérő fesztiválok, orbitális szegedi sportsikerek, háború(nk) a közösségi médiával és olyan olvasottsági számok, hogy a fülünk kettéállt! Hálásan köszönjük Nektek 2021-et, fantasztikus érzés,

  • hogy már ennyire sokan olvastok bennünket,
  • és az, hogy ennyire aktívak vagytok, ölelés a rengeteg közlekedési infóért, fülesért, tippért, témajavaslatért, a Szeged365.hu-t 2021-ben szinte szó szerint a szegediek írták!

Azt, hogy mennyien pörögtetek velünk az idén, jól jelzi, hogy a legerősebb napunkon 24 óra alatt majdnem 150 ezren jártatok az oldalunkon (egyedi felhasználó) és közel 570 ezer oldalmegtekintés történt. Mindez egyetlen nap alatt, brutális számok, füstölt a szerver alattunk, örök hála érte.

Következzen egy Szeged365 TOP 10, a legnépszerűbb cikkeinkkel, avagy, ezeket olvastátok nálunk a legtöbben 2021-ben!

A TIZEDIK: A TITOKZATOS ÜZLETEMBER, AKI A MÓRAHALMI CSALÁD SEGÍTSÉGÉRE SIETETT

Rengeteg ember fogott össze határon innen és túl, hogy segítsen a nemrég 47 évesen elhunyt mórahalmi mentős családjának. Egy nap alatt 3 millió forint gyűlt össze, majd a történetet hallva egy, a neve elhallgatását kérő üzletember (később kiderült, ki volt az illető) az egész hitelállományt magára vállalta, ami ékes bizonyítéka annak, hogy bizony vannak még jó emberek a világban.

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 74.839

A KILENCEDIK: BENDE CSODÁLATOS TÖRTÉNETE, SZEGEDRŐL

Bende nyitott gerinccel született, és az állapota miatt a vér szerinti édesanyja még a kórházban lemondott róla. Az aranyóráján – tehát abban a szülés utáni néhány órában, amikor a babáknak az édesanyjuk mellkasán kellene pihenniük – Bende egy idegsebész szikéje alatt feküdt. Műtétek sora várt rá, hosszú hónapokat töltött a kórház falai között, ám végül megtörtént a csoda. Másfél éve már, hogy Bende szerető családban él a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakos házaspárja, Várkonyi Beáta és Gábor gyermekeként.

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 82.061

A NYOLCADIK: ÉG VELED, CSERKÓ…

Január 31-én végleg bezárta kapuit a jó öreg Cserkó, amely rengeteg személyes drámát hozott magával. A téma kapcsán rengeteg cikk született nálunk, az előzményektől kezdve a belengetett, majd lefújt szombati kirakodóvásárokon keresztül a kisemmizett bérlők sorsának alakulásáig. A Szeged365 olvasóinál az utóbbi volt a kedvenc, nem véletlenül.

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 85.183

A HETEDIK: STREET FIGHTER II TURBO A SZEGEDI SPAR-BAN

Szeged a szép lányok, a halászlé, a fűszerpaprika és a küzdősportok őshazája, nincs mese. Az utóbbi ékes bizonyítéka az a sztori, amelyben Szóváltásba két férfi a Szilléri sugárúti szupermarketben játszott Mortal Kombatot, sőt, az egyik még egy riasztófegyvert is előrántott. Az illető végül nem használta a pisztolyt, személyi sérülés sem történt, a földön végződő instant karate-, majd judo-meccs azonban így is pontértékű volt a villámgyorsan kiérkező Csongrád-Csanád Megyei Rendőrkapitányság kollégáinál: mindkét résztvevőt előállították. Ippon.

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 104.957

A HATODIK: A CICUS, AMELY MÉG MINDIG NINCS MEG…

Még december elején vette fel egy kamera Kiskunhalas határában, ahogy egy párduchoz hasonló, fekete színű nagymacska sétál egy szántóföldön, közel egy úthoz és egy építkezéshez. Szakemberek szerint az állat akár 180 centi hosszú is lehet, és ha jó kondiban van, akkor több 10 kilométert is megtehetett a felvétel óta. A sztori orbitálisat ment, még a szegedi rendőröknek is ki kellett vonulniuk, amikor többen úgy látták, a Hattyasi Kiskertekben kóborol a macsek

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 118.006

AZ ÖTÖDIK: A VILÁGHÍRŰ TUDÓS ÉS A HÁGI MEGGYLEVESE, AVAGY AZ ELSŐ SZEGEDI KARIKÓ-KATALIN INTERJÚ

Ha meg kellene választanunk a Szeged365 év emberét, elsöprő fölénnyel nyerne Karikó Katalin. Nem véletlen, hogy a vele készített első interjúnk (amely az első alkalom volt, hogy a kutatónő szegedi médiának nyilatkozzon) rengeteg kattintást kapott. Fülöp Timi kolléganőnk januárban dupla cikket készített a beszélgetésből, az első, szakmai jellegűt 69.882 olvasónk nyitotta meg, a második, személyesebb hangvételűt pedig 137.519, a kettő együtt több, mint 200.000 (!) Szeged365-öst érdekelt. A TOP-10 – es listánkra azonban csak az utóbbi fért fel, Szeged 2021-es díszpolgára mindent vitt az idén!

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 137.519

Apropó, a listán még találkozni fogunk Karikó Katalinnal, csak görgess a végére!

A NEGYEDIK: AZ ÉV LEGTRAGIKUSABB ESETE, SZEGEDRŐL

Sajnos egy tragikus eset is felkerült a legolvasottabb cikkeinket egy csokorba gyűjtő listánkra, június 20-án két holttestet találtak egy Petőfi Sándor sugárúti lakásban, a többit pedig már úgyis tudjátok…

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 144.236

A HARMADIK: SZERELMI BÁNAT ÉS A GALAMBOK

A harmadik helyezett szintén egy rendőrségi sztori, azonban tragikus helyett ez már-már kabaréba illő volt. Egy fickó szerelmi bánatában a galambokat kezdte lőni a Bartók tér mellett, a helyszínre a világ összes járőrét ki kellett vezényelni. A lakók hál’ Istennek jól vannak, mint megtudtuk, azóta a galambok is.

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 152.117

A MÁSODIK: LEDOBUNK 80 KILÓT? SIMA ÜGY, ANITA MEGCSINÁLTA

Kevés aktuálisabb téma van ünnepek után, mint formába hozni magunkat és persze ledobni a karácsonyi bejgli-apokalipszis által felszedett kilókat. Az óföldeáki Simon Anita sztorija az egyik leginspirálóbb, amivel valaha is találkoztunk, az alábbi videónk főszereplőjének ugyanis úgy sikerült 80 kg-ot fogyni, hogy abból egy deka sem jött vissza rá.

Az olvasottsága szerint a dobogó második helyén lévő cikkünk egy másik toplistánkon rögtön az első helyen landolt, ez lett a 2021-es év legnézettebb Szeged365-ös videója, több, mint 700.000 (!) megtekintéssel.

Rengetegen voltatok rá kíváncsiak, 

  • Facebook oldalunkra feltöltött videót több, mint 700 ezren (!) néztétek meg, 23 ezren like-oltátok és 992-en szóltatok hozzá, a május végén feltöltött poszt eddig 1.6 millió felhasználóhoz jutott el,
  • az Anitával készült interjút szöveges verzióban, azaz cikk formájában pedig egészen pontosan 189.028-an olvastátok el, a brutális szám mögött főként szegedi, budapesti, hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és vajdasági olvasók állnak. 

A videót a régi és új Facebook oldalainkon és a Youtube csatornánkon is eléred, az interjút pedig az alábbi cikkünkben találod.

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 189.028

AZ ELSŐ: KARIKÓ KATALIN FOREVER

Stílszerűen egy Karikó Katalin nevével fémjelzett írás húzta be az év legolvasottabb cikkének díját, azonban nem valamelyik díja (már nem tudjuk számolni, mennyi van, mára is jutott egy), a Szeged díszpolgárává avatása, sőt, nem is az SZTE díszdoktori kitüntetése pörgött ekkorát, hanem a cikk, amelyben a kedvenc csokis-mogyorós csemegéjéről mesélt büszkeségünk.

Apropó, szerintetek gáz lenne, ha a kattintások tükrében küldenénk egy csinos kis számlát a Goobers mogyoró gyártójának?

Ennyien olvastátok el ezt a cikkünket: 202.964

Köszönjük, hogy már ennyire rengetegen tartoztok a Szeged365 virtuális családjába! Köszönjük a fantasztikusra sikerült évet, 2022-ben is számítunk Rátok, sőt, már rögtön januárban jövünk az év Szeged365-ös meglepetésével! Boldog, Sikerekben Gazdag Új Évet minden Szegedinek, 2022 a mi évünk lesz!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb