Mindenmás

Babicsek Bernát édesanyja: én találtam meg a halott fiamat

Közösségi oldalán adta hírül szombat este a Paddy and the Rats zenekar, hogy 42 éves korában elhunyt Babicsek Bernát, az együttes tangóharmonikása, akit a Szeress most, a Barátok közt és a Jóban-rosszban című sorozatokból is ismerhet a közönség. A közismert, a SZIN-en is gyakran fellépő fiatalembertől számos szegedi színész búcsúzott tegnap a közösségi médiában, nemrég pedig az édesanyja is megszólalt.

DECEMBER 30-ÁN LÉPETT FEL UTOLJÁRA, POKORNY LIÁVAL KÖZÖSEN

A színészt utoljára december 30-án, csütörtökön látták, a Centrál Színházban Pokorny Liával állt a színpadon, az előadásra meghívta a szüleit is. “Még süteményt is sütöttem, hogy megünnepeljük az előadást. Mivel a fiam utána ivott egy pohár bort, mi vittük haza. Már nagyon fáradt volt és mondta, hogy szilveszterkor nem is megy sehova, inkább otthon marad és pihen. Akkor láttuk őt utoljára élve” – kezdte mesélni a Borsnak könnyeivel küzdve a színész édesanyja a tragikus nap előzményeit.

A szilveszter csendes pihenéssel telt, de mikor a szülők megpróbálták telefonon utolérni fiukat, hogy boldog újévet kívánjanak neki, a színész nem fogadta a hívást. Ekkor keresni kezdték, átmentek a házához.

“ÉLETEM VÉGÉIG KÍSÉRTENI FOG A PILLANAT”

“Elkezdtünk kopogni és próbáltunk benyitni a házba, de zárva volt minden. Hirtelen rossz érzés fogott el és a férjem betörte a teraszablakot. Azonnal az emeletre ment én lent kerestem a fiam, de nem volt sehol” – mesélte sírva az édesanya. Ekkor vették észre, hogy mindent befogott valami fekete füst a tűzhely körül.

“Ösztönösen a konyha sarkába kaptam a fejem és ott, a konyhaasztal mögött feküdt a fiam. Már teljesen meg volt merevedve. Nem volt rajta égési sérülés, csak tiszta korom volt az egész kis feje, ahogy ott feküdt. Életem végéig kísérteni fog a pillanat” – emlékezett vissza a történtekre Márta néni, aki az eset után képtelen a ház közelébe menni.

A TŰZOLTÓK SZERINT EGYETLEN SLUKK IS VÉGZETES LEHETETT A FÜSTBŐL

A konyhában keletkezett tűz feltehetően már a tűzoltók helyszínre érkezése előtt oxigénhiány miatt kialudt.

“Szegénykém valamit sütni vagy főzni akarhatott, de olyan fáradt volt már, hogy valószínűleg elaludt. Mikor észrevehette a füstöt, akkor biztosan ki akart menekülni, de a tűzoltók azt mondták, hogy elég egy slukk is abból a levegőből” – próbálta rekonstruálni a történteket az édesanya, aki szerint fiának esélye sem volt.

A katasztrófavédelem szerint sem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához.

Babicsek Bernát hosszú éveken át a tévénézők nagy szívtiprója volt: szerepelt a Barátok közt, a Jóban rosszban és a Szeress most! című sorozatokban is. Színházi színészként is aktív volt, mások mellett Détár Enikő és Pásztor Erzsi oldalán is játszott. Utoljára Pokorny Lia oldalán láthatta a közönség, még december 30-án játszottak a Liaison című előadásban. Színészi karrierje mellett harmonikaművészként is letette a névjegyét. Már 9 éves kora óta foglalkozott a zenével, rendszeresen adott koncerteket. Szólókarrierje mellett a miskolci Paddy and The Rats zenekarban is játszott, akikkel gyakorlatilag az utóbbi évek összes Szegedi Ifjúsági Napjain fellépett, ott voltak a legutoljára megtartott Szegedi Borfesztiválon, de gyakori vendégek voltak a JATE Klubban és az IH Rendezvényközpontban is. Egyedül lakott, komolyabb párkapcsolata nem volt, így szinte csak a munkájának élt. Babicsek Bernát mindössze 41 éves volt.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
  2. Visszajelzés: devops consulting
'Fel a tetejéhez' gomb