Mindenmás

Napi szürreál: súlyos tévedés történt a halottak azonosításakor, az egyik anya csak hétfőn tudta meg, hogy mégsem az ő lánya halt meg a tapolcai tragédiában

Tévedés történt a január 1-jén Tapolca és Kisapáti között történt balesetben elhunytak azonosításakor. Az autóban ülő öt fiatal közül kettő lány volt, Gy. Dóra és Sz. Melani. Közülük sajnos csak az egyik lány élte túl a balesetet. A hatóságok akkori álláspontja szerint Sz. Melani volt a szerencsétlenség áldozata, azonban hétfőn kiderült, mégsem ő vesztette életét a balesetben – értesült a Sümegi Szó, melyet a rendőrség megerősített.

A teljes történet így szól: négy fiatal vesztette életét 2022. január 1-jén délelőtt Tapolca közigazgatási területén, amikor a 7345-ös számú úton lévő vasúti átjáróban egy személyautó és egy vonat ütközött. A kocsiban ülő öt ember közül négyen meghaltak, egy utas pedig túlélte az ütközést. Az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Az autóban ülő 5 fiatal közül kettő lány volt, Gy. Dóra és Sz. Melani. Közülük egy lány élte túl a balesetet, a hatóságok akkori álláspontja szerint Gy. Dóra. A hatóságok a szülőket külön-külön tájékoztatták.

VALAMI TÉVEDÉS TÖRTÉNT

Úgy tűnik azonban, valami tévedés történt. Mint írják: január 3-án késő éjjel nyomozók jelentek meg az elhunytnak vélt Sz. Melani szüleinél és közölték, hogy gyermekük él! Ugyanis nem az ő lánygyermekük hunyt el a balesetben. A csabrendeki Sz. Melanit jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik. Sz. Melani szülei megerősítették a hírt és közölték, hogy gyermekük Melani él, a vér és a kórházi azonosítása megtörtént. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség hivatalos oldala is közleményt adott ki:

“Az eset kapcsán a sajtóban és a közösségi médiában tévesen jelent meg az a hír, hogy a négy elhunyt egyike Sz. M. csabrendeki lakos. Ezzel szemben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő büntetőeljárásban eddig végrehajtott vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a baleset egyetlen túlélője Sz. M., akit jelenleg is kórházban ápolnak.”

Mindez azt is jelenti, hogy a másik család két gyermekét is elvesztette a balesetben, ugyanis Gy. Dóra az autót vezető sofőr, Gy. Zoltán húga volt. A rendőrség állítását, miszerint a média tájékoztatott tévesen az elhunytról, maga az édesanya cáfolta közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. “A hatóságok tájékoztatása szerint gyermekem, Sz. Melani is az elhunytak között szerepelt” – olvasható a bejegyzésben, amelyből kiderült az is, hogy Melanit a vércsoportja alapján sikerült azonosítani.

FELFOGHATATLAN ÉS DÖBBENETES

A történtekre az édesanya így emlékszik vissza: “A felfoghatatlan tragédia utáni gyász közben, tegnap (január 3.) késő este rendőrnyomozók kerestek meg, és közölték, hogy az elhunytak azonosításakor tévedés történt, és nem a gyermekem, Melani halt meg! Őt jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik! Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek! Anyaként együttérzek minden elhunyt szülővel és hozzátartozóval” – zárta bejegyzését az anyuka.

VONATBALESET SZEGEDEN

Nem kell Tapolcáig utazni a januári vonatszerencsétlenségekért. Hétfőn Szegeden is vonat gázolt el egy embert a Szabadkai úti vasúti átjáró közelében. Nem hivatalos információink szerint személyi sérülés nem történt a vonaton, amelyen körülbelül 70-en utaztak. A 24.hu úgy tudja, hogy egy férfi vetette magát a vonat elé, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett segíteni rajta.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb