Kikapcs

Szegedi fesztiválok, mi lesz veletek 2022-ben?

Eltelt egy újabb év a koronavírus árnyékában, ami tavaly igencsak megtizedelte a nagy rendezvényeket. Elmaradt Szegeden a már ikonikusnak számító Borfesztivál, a nagy Halfesztivál a Rakparton, ezerrel pöröghettünk azonban a SZIN -en, ami sokak örömére már fix, hogy idén is visszatér felejthetetlenné varázsolva a nyarat.

2022 kezdetével azonban felmerül a kérdés, mi a helyzet a Borfesztivállal és a Halfesztivállal? Vajon idén visszatérhetnek városunk közkedvelt gasztro eseményei, mire számíthatunk? Borozhatunk a Széchenyi téren a csillagos ég alatt és ehetünk egy hamisíthatatlan szegedi halászlevet a Tisza partján? Erről kérdeztük Rácz Attilát, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjét, a Borfesztivál, Frank Sándort, Venesz-díjas mesterszakácsot, a Halfesztivál főszervezőjét, valamint Kolonics Erikát, a SZIN főszervezőjét faggattuk arról, mikor tudhatjuk meg, hogy kik lesznek az idei rendezvény fellépői.

HA A JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOZÁSOK ENGEDIK, IDÉN LESZ BORFESZTIVÁL A SZÉCHENYI TÉREN

A borok szerelmeseinek igazán jó hír, hogy ha minden jól megy, idén nem kell nélkülöznünk a Szegedi Borfesztivált. Ahogy Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője, az esemény főszervezője elárulta számunkra, február közepén, végén vágnak bele a rendezvény szervezésébe. Az ügyvezető azt is elmondta, a járványügyi szabályozásoktól és korlátozásoktól függ, lesz-e Borfesztivál az idén a Széchenyi tér platánfái alatt.

“Ahol 2021-ben védettségi igazolványhoz kötve megtartották a hasonló rendezvényeket, sajnos nem voltak sikeresek, a borászok és a szervezők szerint sem. Továbbá a Széchenyi tér lezárása nem oldható meg. Hasonlóan a Karácsonyi Vásárhoz, a nagy átmenő forgalom miatt lehetetlen körbekeríteni 10 napra, és akkor még nem beszéltünk a Kárász utca, Dugonics és Klauzál térről, ahol fel szokott épülni a rendezvény” – magyarázta Rácz Attila, majd azt is elmondta, február végén mindenféleképpen belekezdenek a szervezésbe, kiküldik a borászok számára a meghívókat és bízunk benne, hogy semmi nem fog a Szegedi Borfesztivál útjába állni.

A SZERVEZŐK MÁR NAGYON KÉSZÜLNEK AZ IDEI SZEGEDI HALFESZTIVÁLRA

Jó hírek érkeztek a Szegedi Halfesztivál felől is, Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, a rendezvény főszervezője elárulta, nagyon szeretnék idén megtartani az eseményt, amelynek a Rakpart helyett új hely, a Partfürdő adna otthont. Mivel a Halfesztiválra is várhatóan több, mint 500 fő kilátogat és a jelenlegi jogszabályok szerint az ilyen rendezvényeken a részvétel védettségi igazolványhoz kötött, Frank Sándor elmondta, akkor tudják megtartani a szegedi halászlé nagyszabású ünnepét, ha ez a korlátozás feloldásra kerül, mert mindenképp azt szeretnék, ha a fesztivál szabadon látogatható lenne.

HAMAROSAN AZ IS KIDERÜL, KIK LESZNEK AZ IDEI SZIN FELLÉPŐI

Kolonics Erika, a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője kérdésünkre elmondta, hamarosan a nagyközönség elé tárják a SZIN fellépőinek neveit is. Ezerrel megy a munka, már 95%-os készültségben állnak, viszont a nagy bejelentéssel megvárják amíg mindennel teljesen el nem készülnek. Egy biztos, 2022. augusztus 24-27 között a Szegedi Partfürdőn búcsúztathatjuk együtt a nyarat.

A DEJA VU FESZTIVÁL ELSŐ NEVEIT MÁR KIHIRDETTÉK A SZERVEZŐK

Az már biztos, hogy Coolio, Alexandra Stan, Kate Ryan és a La Bouche fog gondoskodni a 2022-es Deja Vu Fesztivál jó hangulatáról, akik június 3-4-5 – én, avagy a pünkösdi hosszú hétvégén Szegeden indítják a nyarat.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb