Sport

“Így nem lehet játszani” – másodjára sem jött össze a Körmend elleni Szedeák-bravúr

December közepén sima mérkőzésen kapott ki a Naturtex-SZTE Szedeák az Egis Körmendtől, az újév első meccsén viszont hazai pályán próbáltak visszavágni a három héttel korábbi vereségért. Sajnos nem jött össze, a vége 70-82 lett, a csapat új vezetőedzője, Simándi Árpád a mérkőzést követően elnézést kért a közönségtől, mint nyilatkozta,

“…így nem lehet játszani, ahogy ma tettük, főleg ahogy a végén játszottunk.”

Naturtex-SZTE-Szedeák–Körmend 70–82 (21–11, 12–27, 22–21, 16–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 16. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Praksch, Fodor, Lengyel.

  • Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 18/6, Cook 18, Szatmári 2, Bognár 13/3, Hunt 4. Cserék: Balogh 2, Polányi, Keller 5/3, Alston 8. Vezetőedző: Simándi Árpád.
  • Körmend: Stokes 20/12, WHITE 27/12, Takács, Szavics 3, GORDON 7. Cserék: Kiss 2, Henry 6, Ferencz 6, Durázi 8/6, Krivacsevics 3. Vezetőedző: Antonisz Konsztantinidesz.
    Kipontozódott: Durázi (38.).

Mint a csapat tudósítása írja, jobban kezdte a meccset a Szeged, 16–10-nél még időt is kellett kérnie a vendégeknek, de a folytatásban is nálunk volt a kezdeményezés. Cook büntetői után már tíz ponttal, 20–10-re vezettünk. A második negyedben azonban hamar odalett az előnyünk, a Körmend elkapta a ritmust, és távolról is eredményesek voltak, öt perc alatt már a húsz pontot is átlépték a negyedben – számolt be róla a csapat portálja. Az utolsó negyedben már kilenc pontos hátrányban volt a Szedeák, nem jöttek a hárompontosok, több ziccert is elrontottak, miközben a Körmend precízen gyűjtögette a kosarakat. A végjáték teljesen elszállt, a decemberi vereség így az újszegedi sportcsarnokban is megismétlődött.

“Elnézést kérek a közönségünktől, így nem lehet játszani, ahogy ma tettük, főleg ahogy a végén játszottunk. Pontosan nem tudom, mi volt ennek az oka. Nagyon csalódott vagyok, hogy így alakult, csak periódusokban tudtunk jól játszani, de ez egy ilyen jó csapat ellen, mint a Körmend, kevés, gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez!” – nyilatkozta a csapat portáljának Simándi Árpád vezetőedző a mérkőzést követően.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb