Sport

Bánhidi Bence: Mindenki torkaszakadtából üvöltse végig a 60 percet, a többit majd hozzátesszük mi – a labda két nap múlva útjára indul, startol a kézilabda Eb

A Magyar Kézilabda Szövetség a legjobb nyolc közé jutást tűzte ki célul a magyar férfi kézilabda-válogatott számára a csütörtökön kezdődő, részben hazai és szegedi rendezésű Európa-bajnokságra. A torna előtti sajtótájékoztatón a főszereplők ennél merészebbről álmodnak, amihez a budapesti MVM DOME-ba várhatóan kilátogató 20 022 szurkoló minden tagjától maximális buzdítására lesz szükség a mieink összes mérkőzésén.

2018 nyarán Magyarország – Szlovákiával közösen – elnyerte története első férfi kézilabdás felnőtt világeseményének a rendezési jogát. A helyszínek mindegyike készen áll, a labda két nap múlva útjára indul. A magyar válogatott a budapesti MVM DOME-ban játssza majd az összes találkozóját, a népligeti új aréna mellett Debrecen, Szeged, Kassa és Pozsony látja majd vendégül a világ legjobb kézilabdázóit.

A LEGJOBB NYOLCBA KERÜLÉS A CÉL

“A magyar kézilabdázás történetének legnagyobb eseménye áll előttünk, már nagyon várjuk a kezdést. Kicsivel több mint két évvel ezelőtt megkezdtük rá a felkészülést. Ez alatt az idő alatt sok dolgot kipróbáltunk és megtapasztaltunk, melyek alapján úgy érzem, hogy készen állunk az Európa-bajnokságra. Szeretnénk a legjobb nyolcba kerülni, de nem titkolt vágyunk, hogy az utolsó hétvégén is érintettek legyünk”- mondta Nagy László, a szövetség alelnöke, aki egyben a szakmai stáb tagja is. “A szükséges munkát sikerült elvégeznünk, jó hír, hogy telt ház előtt, a teljes csapatunkkal kézilabdázhatunk, mindenki egészséges a csapatban. A sorozatterhelésben már tapasztaltak vagyunk, mérkőzésről mérkőzésre készítjük fel a csapatot, ezen nem szeretnénk változtatni, úgyhogy jelenleg a legfőbb ellenfelünk Hollandia, utána jöhet a többi csoportellenfelünk. Igyekszünk egyre javuló teljesítményt nyújtani.Már mindenki a kezdés várja, hogy a játékvezetők a sípjukba fújjanak és megkezdődjön a torna” – beszélt Nagy a kedvező előjelekről.

HOLLANDIA ELLEN KEZDÜNK

A mieink csütörtök este 20:30-kor Hollandia ellen kezdik meg a szereplésüket a kontinenstornán, majd január 16-án, vasárnap 18:00-kor Portugália, két nappal később 18:00-kor Izland ellen lépünk pályára. “A szokásoknak megfelelően alakult a felkészülésünk, december 16-án kezdtük, majd az ünnepekre hazamentek, a fiúk, hogy két ünnep között ismét összejöjjön a keret, amely a Szilvesztert is megkapta szabadnapnak. A csapat január 2-ától tudott teljessé válni, de ez minden évben így van. Ekkor térnek haza a külföldön játszó játékosaink” – avatta be a sajtótájékoztató nézőit Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a nemzeti csapat felkészülésébe. A szakember elárulta, hogy az ünnepek előtt még kevesebb labdás edzése volt az együttesnek, utána pedig a taktikai elemek gyakorlásán volt a hangsúly. Az egyetlen apróbb probléma ekkor Máthé Dominik pozitív koronavírustesztje volt, de mindenki nagyon fegyelmezetten élte a hétköznapjait akkor is, amikor pár napra hazatértek a családjukhoz.

ELJÖTT AZ IDŐ

Mikler Roland szerint is különleges Eb-re számíthatunk: “Elég sok világversenyen részt vettem már, így rutinosnak mondhatom magam, de ez most tényleg más lesz. Nem csak nekem, hanem mindannyiunknak az egyiptomi világbajnokság után szinte már csak ez az Eb motoszkált a fejünkben. Eljött az idő, két nap és kezdődik. A kulcs mindig a védekezés. A jó védekezés hoz egy jó kapusteljesítményt és egy magabiztosságot a támadójátékba is. Elég sokat dolgoztunk így együtt a srácokkal, ezért jól ismerjük egymást. Bízom benne, hogy a felkészültségünket már csütörtökön Hollandia ellen a pályára tehetjük. A 2012-es londoni olimpia Izland elleni meccse mindenkinek beleégett az emlékezetébe, most igyekszünk ismét egy ehhez hasonló maradandó élményt nyújtani a szurkolóinknak” – mondta a csapatkapitány.

20 EZER NÉZŐ LESZ AZ ARÉNÁBAN

Bánhidi Bence egy kisebb sérülés miatt elővigyázatosságból kihagyta a szombaton Bahrein ellen 36-30-ra megnyert felkészülési mérkőzést, de a beálló mindnekit megnyugtatott, hogy minden rendben van vele. “Már majdnem százszázalékosnak érzem a derekam, jót tett neki ez a két nap pihenő, már nagyon várom a Hollandia elleni nyitómeccset. Egyelőre csak róluk beszélünk, majd ha túl leszünk rajtuk, akkor jöhetnek előbb a portugálok, majd az izlandiak. Mindenképpen nagy előny, hogy hazai rendezésű Eb-n szerepelhetünk, kint lehet velünk a családunk, akik mindig a legnagyobb rajongói az embernek. Ha lesz időm és ellát a szemem olyan távolra, akkor még integetni is fogok nekik. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog produkálni 20 ezer néző az arénában. Mindenki torkaszakadtából üvöltse végig a 60 percet, a többit majd hozzátesszük mi” – zárta gondolatait.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb