Mindenmás

Kövekkel támadtak a magyar rendőrökre az illegális migránsok a határon, ma délelőtt Ásotthalom közelében 58-at tartóztattak fel

Zajlik az élet a határon Szeged mellett. Ásotthalom közelében 58 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök csak ma délelőtt, de a szomszéd megyében is akadt munka. Kunbaja közigazgatási területén a határon kövekkel támadtak a magyar rendőrökre a migránsok.

A police.hu közleménye szerint a rendőrök 58 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba ma délelőtt 11 óra 20 perckor. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szíriai, iraki és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

KÖVEKKEL DOBÁLÓZTAK A SZOMSZÉDBAN

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök egy körülbelül 15 fős migránscsoport Magyarországra történő illegális bejutását akadályozták meg Kunbaja közigazgatási területén január 12-én 3 óra 45 perckor. Az illegális migránsok kődarabokat dobáltak át a határkerítés felett, mely során egy rendőrautó karosszériaeleme megsérült, valamint a szélvédője berepedt. Ezt követően a migránscsoport visszaszaladt a szerb mélységbe. Az esemény során senki sem sérült meg. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb