Sport

Francia és horvát győzelmet hozott a szombat este a férfi kézilabda EB-n a szegedi Pick Arénában

Francia és horvát győzelmet hozott a szombat este a férfi kézilabda EB-n a szegedi Pick Arénában. Franciaország 36–23-ra nyert Ukrajna ellen, míg Horvátország 23–20-ra legyőzte Szerbiát a C-csoportban.

FRANCIAORSZÁG-UKRAJNA 36-23

A vártnál jobban kezdtek az ukránok Szegeden, az első tíz percben úgy tűnt, akár meg is szorongathatják az olimpiai címvédőt. Ebből aztán nem sok minden lett, a franciák magukhoz ragadták az irányítást, magabiztos előnyt kovácsoltak, s még az is belefért, hogy alkalomadtán hatalmas ziccereket puskáztak el. Az ukránoknál kiemelkedett a mezőnyből Dmitro Horiha, aki 7 gólt szerzett – emellett hazájából egyedüliként egy kiállítást is begyűjtött.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

HORVÁTORSZÁG–SZERBIA 23–20

Szegeden a horvátok 23-20-ra megnyerték a szerbek elleni rangadót, amely végig remek hangulatot és sok kiállítással, illetve büntetővel tarkított kemény, de sportszerű játékot hozott. A szerb csapatban a Pick Szegedet erősítő, tehát tulajdonképpen hazai pályán szereplő Bogdan Radivojevic ötször talált be, a veszprémi Vladimir Cupara pedig tíz lövést hárított.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

C csoport (Szeged): Horvátország-Szerbia 23-20 (11-9)
  Franciaország-Ukrajna 36-23 (17-11)
Az állás: 1. Franciaország 4 pont, 2. Szerbia 2 (51-46), 3. Horvátország 2 (45-47), 4. Ukrajna 0

Forrás: MTI/Nemzeti Sport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb