Mindenmás

Börtönterror Szeged mellett: cigicsikkeket nyomott el a zárkatársán, zsarolta és gyilkossággal fenyegette (18+)

“Megöllek, ha nem utalsz el a testvéremnek 150 ezer forintot” – fenyegette meg cellatársát egy rab a Szeged melletti Nagyfán, majd hozzátette, a családját is bántani fogja. A nem túl kellemes “lakótárs” ellen – aki a cigicsikkjeit is rendszeresen a másikon nyomta el – a Szegedi Járási Ügyészség szerda reggel emelt vádat.

Az ügyészség közleménye szerint a más büntetőügye miatt, Nagyfán fogvatartásban lévő férfi tavaly májusban azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem utaltat el a testvérének 150.000 forintot, akkor megöli őt és családját is bántalmazni fogja. A sértettben a kijelentései olyan komoly félelmet keltettek, hogy a férfi telefonon többször ügyvédje segítségét kérte a pénz átutalásához, aki azonban közölte, hogy ilyenről szó sem lehet, így a zsarolás eredménytelen maradt.

Ha a fenyegetés nem lett volna elég, a fickó rátett még pár lapáttal:

  • közös zárkájukban a vádlott a sértett tenyerében egymás után többször is elnyomta égő cigarettáját, azt újra és újra meggyújtva. A bántalmazás következtében a férfinak másodfokú égési sérülései keletkeztek.
  • Az így megfélemlített sértettől ezután azt követelte, hogy adja neki oda a börtön boltjában vásárolt dolgait.
  • A megszerzett dohánytermékeket a vádlott egy további zárkatársukkal megsodortatta és elszívta, az elvett élelmiszerek nagy részét pedig elfogyasztotta, melynek az vetett véget, hogy egy másik zárkába helyezték át.

A járási ügyészség a férfit minősített zsarolás kísérletével, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés, valamint kifosztás bűntettével vádolja.

Az elítélése esetén különös többszörös visszaesőnek minősülő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

KEREKEN EGY HETE ÍRTUK: ÁRAMOT VEZETETT A ZÁRKA AJTAJÁBA KÉT WANNABE-MACGYVER SZEGEDEN

Ha már témánál vagyunk, pontosan egy hete írtuk meg: áramot vezetett a cellaajtóba két rab Szegeden, hogy bosszút álljanak a börtönőrön. A két MacGyver-jelölt még azt követően lebukott, hogy az áram bármiféle kárt tett volna a büntetésvégrehajtásban dolgozó szegediben.

A fenti, szegedi esetek kapcsán eszünkbe jutott a Metallica 2003-as, legendás Saint Anger videoklipje, melyet akkor vett fel James Hetfield és bandája, amikor – Johnny Cash nyomdokaiba lépve – a kaliforniai San Quentin börtönben adtak koncertet. A klipben színészek és statiszták helyett valódi rabok és őrök szerepelnek, szép arcok között veretik a trash metalt a srácok:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb