Mindenmás

Tüzes volt a szerda, non-stop riasztották a szegedi és környékbeli tűzoltókat

Szerdán öt tűzesetnél avatkoztak be a megye tűzoltói – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. Szegeden a Róna utcában ingatlan szobájában ágymatrac, íróasztal és polc égett, Dócon pedig az utóbbi hetek-hónapok legfurcsább tűzesete történt meg.

KÉT AUTÓ LÁNGOLT EGY TANYA UDVARÁN, A TULAJ AZT SEM TUDJA, HOGY KERÜLTEK ODA

Dóc közelében egy tanya udvarán két személygépkocsi teljes terjedelmében égett – írja a katasztrófavédelem közleménye. A tüzet a kisteleki hivatásos tűzoltók a sándorfalvi önkéntes tűzoltók segítségével oltották el. Az eset igazi furcsaságát az adja, hogy információink szerint a tanya gazdája semmit sem tudott az autókról,

  • azt sem, hogy kerültek az udvarra,
  • és azt sem, ki gyújtotta fel őket.

HÁZTŰZNÉZŐ HELYETT ÁGYTŰZNÉZŐ, SZEGEDEN

Két esetben nyújtottak segítséget a szegedi hivatásos tűzoltók szerdán. Egy idős férfi Szegeden a Marostői utca közelében a töltés oldalában elesett és nem tudott lábra állni. A szegedi hivatásos egység hordágy segítségével hozta le a töltés oldaláról, majd átadta a mentők munkatársainak. 

Egy idős nő lakásához riasztották a tűzoltókat szintén Szegeden. A tulajdonos nem tudott ajtót nyitni. A tűzoltók kézi szerszámok segítségével nyitották fel a lezárt lakást, majd az idős személyt átadták a mentők munkatársainak.

Délután 5 előtt nem sokkal egy ágy gyulladt ki az egyik Róna utcai lakásban Szegeden, senki sem sérült meg a forró kalandban.

DUPLA TŰZESET ÉS FAKIDŐLÉS, CSONGRÁDON

Csongrádon két tűzesethez vonultak a tűzoltók: a város közelében egy elhagyatott tanyaépületben ágy és berendezési tárgyak égtek, a település közelében lévő könnyűszerkezetes lakóházban a füstcső környékén beégést tapasztaltak. A tűzeseteknél a csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

A Szentháromság téren kidőlt fa adott munkát a város hivatásos tűzoltóinak szerdán, akik a fát motoros láncfűrész és kézi szerszámok segítségével távolították el.

DÉLELŐTT: BALESET KISTELEKEN

A szerda délelőtti órákban két személygépjármű ütközött össze Kistelek közelében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben egy személy megsérült.

DÉLUTÁN: BALESET SZEGEDEN

Szerdán délután négy óra körül a 2-es villamos és egy autó ütközött a Kossuth Lajos sugárúton Szegeden. Bár a hír az összeállításunk része, fontos megjegyezni, itt nem volt szükség katasztrófavédelmi beavatkozásra.

NEHEZEN INDULT A CSÜTÖRTÖK REGGEL AZ ÜLLÉSI RÖFIKNEK

A hajnali órákban Üllésen a Víztorony utcában egy állattartó telepen keletkezett tűz, ahol összesen 240 négyzetméteren csaptak fel a lángok. A tűzesethez a szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók vonultak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb