Mindenmás

GTA Vice City, élesben: autósüldözés volt az M5-ösön, a menekülő egy rendőrautóba is belerongyolt

Popcorn, 3D szemüveg bekészít, indul a mozi. Egy egészen akciófilmbe (vagy éppen videójátékba) illő eset történt a héten, miután egy rendőri igazoltatás elől meglógó férfi 170-180 kilométeres sebességgel kezdett el menekülni előbb az 54-es úton, majd az M5-ön. A delikvens rendőrautókat próbált leszorítani az útról, az egyikbe bele is hajtott, majd gyalog folytatta az iszkirit, a rendőrök végül csak testi kényszer bevetésével tudták megbilincselni. Hogy miért fogta menekülőre, még nem tudni, az viszont már biztos, hogy az illető büntetett előéletű volt.

OLYAN LEHETETT, MINTHA A GTA-VAL JÁTSZOTTAK VOLNA, ÉLESBEN

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája ma reggel egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit hivatalos személy elleni erőszak elkövetésével gyanúsítanak – tudtuk meg a Szegedi Törvényszék sajtóirodájától. A megalapozott gyanú szerint az alábbi, nem mindennapi, leginkább a Grand Theft Auto játékokba illő sztori rajzolódik ki:

  • 2022. január 18-án kora délután Soltvadkerten a rendőrök közúti ellenőrzést kezdeményeztek, azonban a gyanúsított a rendőri jelzés ellenére autójával nem állt meg, és elhajtott a helyszínről.
  • A férfi menekülés közben a létező összes KRESZ-szabályt áthágta, néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel közlekedve rátért az 54-es számú főútra,
  • ahol megpróbált leszorítani az útról az üldözésébe bekapcsolódó több rendőrautót, akik a balesetet csak úgy tudták elkerülni, hogy lehúzódtak a gyanúsított gépjárműve elől.
  • A rendőrök végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállításra az elkövetőt.
  • Ekkor az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki a gépjárműből, amire a gyanúsított hátramenetben elindult és a mögötte egy méter távolságra megálló szolgálati autó jobb elejének ütközött.
  • A férfi ezt követően is ellenállt a rendőri intézkedésnek, akit csak testi kényszer alkalmazásával tudtak megbilincselni.

A FICKÓ – TERMÉSZETESEN – BÜNTETETT ELŐÉLETŰ VOLT

Az elsőfokon eljárt nyomozási bíró döntésében kifejtette, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, ezért esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, valamint esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is. A bíróság szerint a gyanúsított esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése szükséges volt, mivel a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok egyéb módon nem érhetőek el.

A bíróság végzése ellen a védő és a gyanúsított fellebbezést jelentett be, ezért az nem vált véglegessé.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb