Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: kézilabda emléktorna, csillagászati interaktív tárlat és állateledel gyűjtés is lesz ezen a hétvégén Szegeden

Itt állunk egy újabb szegedi pörgős hétvége küszöbén, ami számos izgalmas programot kínál a szegedieknek. A sportbarátok szurkolhatnak az I. Ludányi Márton utánpótlás kézilabda emléktornán, a csillagászat iránt érdeklődőket interaktív tárlat várja az Agórában, aki pedig a menhelyi állatokon szeretne segíteni egy civil állateledel gyűjtés keretében azt is megteheti. Kapcsolódj ki a hétvégén, válassz a szegedi programok közül Kikapcs rovatunkban!

LUDÁNYI MARCI BÁCSIRA, A PICK SZEGED ALAPÍTÓJÁRA EMLÉKEZNEK A HÉTVÉGÉN

A Pick Szeged nem hagyja, hogy feledésbe merüljön a klub elődjét, a Szegedi Előrét alapító Ludányi Marci bácsi neve. A legendás utánpótlásedző nevét viseli a vadonatúj PICK Aréna 1500 fős akadémiai csarnoka, péntektől vasárnapig pedig érkezik az I. Ludányi Márton utánpótlás kézilabda emléktorna.

SZEGEDRE ÉRKEZIK A TAPINTHATÓ UNIVERZUM: NEM MINDENNAPI PROGRAMMAL KÉSZÜLNEK AZ AGÓRÁBAN

Veszprém, Békéscsaba, Szombathely, Győr és Budapest után Szegeden lesz megtekinthető a Bakonyi Csillagászati Egyesület hallható-tapintható ismeretterjesztő programja a Szent-Györgyi Albert Agórában. A tapintható és audio-guide-dal kiegészített interaktív kiállítás csak január 22-én szombaton lesz látogatható délelőtt 11-től, ahol a részvétel ingyenes. A program érdekessége, hogy látók és látássérültek is egyformán élvezhetik és megérthetik azt – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Szegedi Csillagvizsgáló.

ÖSSZEFOGÁS A TAPPANCS KIS VÉDENCEIÉRT: SZEGEDI CIVILEK SZERVEZNEK ADOMÁNYGYŰJTÉST A MENHELYI ÁLLATKÁKNAK

Princz Tamás már tavaly tavasszal bebizonyította, összefogással bármit elérhetünk. A szegedi fiatalember a Tappancs Állatvédő Alapítvány segélykérő posztja alapján a mentett állatok segítségére sietett, ahol sürgősen kutyatápra volt szükségük az állatgondozóknak, hiszen tartalékaik akkor már majdnem teljesen elfogytak. A Tamás által kezdeményezett gyűjtésnek köszönhetően 576 kg állateledelt adományoztak az alapítványnak. A sikeren felbuzdulva Tamás és párja úgy döntött, január 22-én, szombaton, újabb gyűjtést szerveznek a menhelyen élő kutyák és macskák számára, hiszen a januári fagyos hidegben jól jön egy kis támogatás a gazdira váró állatkáknak.

LEBETEGEDETT AZ X-FAKTOR GYŐZTESE, MA ESTE DUPLÁN PÓTOLJA A MÚLT HÉTVÉGI, SZEGEDI FELLÉPÉSÉT

Egy hete lépett volna fel a szegedi Sing Sing music hall-ban az X-Faktor szegedi (egyben kevermesi) győztese, Alee, aki egy videoüzenetben mondta le a múlt hétvégi bulit, betegségre hivatkozva. A 17 éves srác azóta köszöni jól van, felépült, a lefújt fellépést ma este egy másik szegedi helyszínen, a Retro Klubban pótolja.

EZEN A HÉTVÉGÉN IS VÁRNAK A SZEGEDI MOZIK

BELVÁROSI MOZI

A filmek szerelmesei számos alkotás közül csemegézhetnek ezen a hétvégén a Belvárosi Mozi műsorában. Lesz itt akció, thriller, romantika, vígjáték és sci-fi is, neked már csak az a dolgod, hogy kiválaszd, melyikkel szeretnél kikapcsolódni!

CINEMA CITY

Nem csalódsz akkor sem, ha a Cinema City kínálatából választasz ezen a hétvégén egy jó filmet. Vetítik továbbra is a Kaptár, a Mátrix, King’s Man, Sikoly és Pókember legújabb részét, ha egy kis romantikára vágysz neked való lehet a Gyűlölök és szeretek című film, de vetítik még a lélegzetelállítóan szép Hortobágy vadlovairól szóló dokumentumfilmet is. A teljes műsorért kattint ide!

BULIZZ EGY JÓT A SZEGEDI ÉJSZAKÁBAN

HUNGI

Szombaton vedd elő a táncos cipődet és a bulizós szettedet, ugyanis Partyfotók Éjszakája vár a Hungiban. A jó hangulatról DJ Novák fog gondoskodni a lemezjátszók mögött. A már jól megszokott konfetti ágyúk sem maradhatnak el, sőt, hogy az este még emlékezetesebb legyen, a szervezők elkészítik életed partyfotóját is!

SING SING

A Sing Singben ezen a szombaton elindul Szeged legfrissebb rendezvénysorozata az Intense, amely hónapról-hónapra mutatja be az igényes elektronikus zene újhullámos sztárjait. A jó hangulatról ezennel Xenia (UA), Daniel Nike és Dain Farell fog gondoskodni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb