KikapcsMindenmás

Nyomon voltak – vérebek és társaik lepték el Szeged városát egy workshop erejéig

Mindenki nyugodjon meg, nem egy éhes kutyafalka lepte el szeretett városunkat, és szerencsére nem is sérült meg senki. Keresőkutyás workshopnak adott otthont szeretett városunk, igen nagy sikerrel. És hogy mi is az a mantrailing? A cikkből az is kiderül.

Nem kellett sokat várni az idei év első workshopjára, melynek Szeged városa adott otthont. Különös hangsúlyt fektettünk a kutyák viselkedésének megfigyelésére és értelmezésére, valamint a póráz másik végén lévő kutyavezetők szerepére – tudtuk meg a K9 Keresőkutyás Egyesület beszámolójából.

Mint írják, a tél kellős közepén megrendezett két napos eseményre, minden várakozást felülmúlva nagyon gyorsan beteltek a rendelkezésre álló helyek. A napfény városa ismét megmutatta miért is érdemelte ki ezt a jelzőt, az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, szép, téli napsütéses idő fogadta az ország különböző pontjairól érkező 19 párost.

Pénteken este a Science Hotel előadójában zajlott az elméleti oktatás, amit élőben közvetítettek azon résztvevők számára, akik nem tudtak a rendezvényen személyesen megjelenni. A helyszín nevéhez méltó módon sokrétű előadással készültek a szervezők, ahol a kezdő és haladó résztvevők is megtalálhatták a számukra hasznos ismereteket.

Másnap reggel kezdetét vette a gyakorlati oktatás, ahol különböző helyszíneken változatos ingerekkel találkozhattak a résztvevők.
A belvárosi, lakótelepi és külterületi helyszíneket a szabadon sétáltatott “nem bánt a kutyám” gazdijai, a lőtér hanghatásai és a városba aznap érkező horvát-szerb kézilabda szurkolók tették igazán felejthetetlenné.

A csoportokban vegyesen kezdő és haladó párosok vettek részt, a mantrailinggel nemrég ismerkedő gazdik számára ez kiváló lehetőség volt betekinteni a haladó keresőmunkákba. Mindenkinek egyénre szabott feladatokkal készültek, az adott páros aktuális helyzetének megfelelően, persze néha a határokat is feszegetve. A kihívásokkal teli nap végére kutya és gazda egyaránt új ismeretekkel és tapasztalatokkal felvértezve, az oktatókkal együtt fáradtan távozott, így a szervezők úgy vélik, a képzés elérte célját.

Workshop sorozatuk és tanfolyamaik sorozata folytatódik, így, aki lemaradt. ezen a linken tájékozódhat a továbbiakról.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Webb.org
'Fel a tetejéhez' gomb