Mindenmás

Napi pakk: hello, enyhe idő, viszlát Klauzál téri karácsonyfa!

Ahogy a kicsit kellemesebb idő jön, úgy megy a Klauzál téri karácsonyfa Szegedről. Bizony, hiszen eljött a nap: ma a reggeli órákban elbontják a szegediek hatalmas és fényes karácsonyfáját. Az időjárás is kegyes lesz hozzánk, hiszen a keddi durva hideg után ma végre pár fokkal melegebbre számíthatunk Szegeden. Kávét a kézbe, itt a szerda reggeli napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Vanda, Paula, Titusz, Timót és Viktorina nevű Olvasónknak.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 117 éve Dél-Afrikában megtalálták a Cullinant, a világ legnagyobb gyémántját. Nevét Sir Thomas Cullinan-ról kapta, aki 3 évvel a gyémánt megtalálása előtt felfedezte a bányát.
  • 97 éve látta meg a napvilágot Paul Newman Oscar-díjas színész, a Macska a forró bádogtetőn, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök és A nagy balhé szereplője. Édesapja magyar származású kereskedő volt.
  • 96 éve született Mensáros László Kossuth-, Jászai Mari- és Erzsébet-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész. . Előadóművészként, színpadi és filmszínészként is emlékezetes alakításai voltak. Ismertebb filmjei: Nyár a hegyen; Szevasz Vera; Egy őrült éjszaka.
  • Szintén 96 éve Londonban John L. Baird bemutatta az első televízió készüléket.
  • 94 éve jött világra Roger Vadim francia, orosz származású filmrendező, az És Isten megteremtette a nőt, illetve a Barbarella alkotója.
  • 79 éves lett Esztergályos Cecília, Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész.
  • 75. születésnapját ünnepli Hámori Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Régi idők mozija, az Elektra és az Én és a kisöcsém szerelője.
  • 67 éves lenne Eddie Van Halen, holland-születésű amerikai gitáros, billentyűs és producer, a Van Halen alapítója és gitárosa.
  • 59 szál gyertyát fúj ma el Andrew Ridgeley gitáros, a Wham! együttes tagja.

KELLEMESEBB LESZ A SZERDA SZEGEDEN

Szerdára pár fokkal enyhül az idő Szegeden, azonban némi eső és zápor előfordulhat. Reggelre ködössé válik a levegő, majd napközben felélénkülhet az északnyugati szél is. Hajnalban -1, napközben 5 fok várható.

BYE-BYE KLAUZÁL TÉRI KARÁCSONYFA

A Szegedi Karácsonyi Hetek elengedhetetlen kellékei az ünnepi fények és a Klauzál téri hatalmas karácsonyfa. Míg a szegediek kedvenc hazai gímszarvasa még áll a Dugonics téren, viszont már esténként nem ontja pompás fényét, addig a Klauzál téri karácsonyfától ma búcsút veszünk, ugyanis a reggeli órákban elbontják azt. Mutatjuk, mi minden fog történni a következő napokban Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb