Szegedi Arcok

Amikor egy álom valóra válik: a ritka betegséggel élő Vanessza a szegedi Retro Klubban találkozhatott kedvenc előadójával, Alee-val

Egy fiatal lány nagy álma vált valóra január 21-én, pénteken a szegedi Retro Klubban. A 18 éves orosházi Vona Auróra Vanessza minden vágya az volt, hogy személyesen is találkozhasson a részben szegedi X-Faktor nyertes Balázs Alexel, művésznevén Alee-val, aki aznap este lépett fel a szórakozóhelyen. Az igen ritka betegséggel élő lány álmát Berinszki Zoltán, a Szent Fülöp Gyermekmentő Ala­­pítvány alapítója segített megvalósítani. A felejthetetlen estéről maga Vanessza mesélt nekünk.

VANESSZA MÁR A KEZDETEKTŐL FOGVA ELFOGADTA ÖNMAGÁT OLYANNAK, AMILYEN

Vanessza születése óta küzd betegségével. Az izomletapadás, vagyis AMC egy veleszületett rendellenesség, mely az izomzat és a kötőszövet merevségével jár. A fiatal lány elárulta, a kór nagyon megnehezíti a mindennapjait, sokszor érik negativitások is, de ez soha nem szegte kedvét. Pozitív személyiségével és hihetetlen akaraterejével Vanessza csak előre tekint, már a kezdetek óta elfogadta önmagát olyannak, amilyen, mint mondta sok erőt merít családja és barátai támogatásából.

A FIATAL LÁNY MÁR NAGYON VÁRTA A TALÁLKOZÁST ALEE-VAL

Vanessza már nagyon régóta várta a találkozást Alee-val, az X-Faktor kezdete óta nyomon követte a fiatal rapper pályáját. Először az előadó orosházi fellépésén szeretett volna résztvenni, de sajnos betegsége éppen ezt nem tette lehetővé számára. Jött a hír azonban, hogy Alee fellép Szegeden, több sem kellett Berinszki Zoltánnak, aki Kovács Ádámmal, a Retro Klub tulajdonosával habozás nélkül segített valóra váltani Vanessza álmát és megszervezték a fiatal lány nagy találkozását kedvenc énekesével.

“TELJESEN FELSZABADULT VOLTAM A BULIBAN”

Vanessza elárulta, ilyen nagy volumenű bulikba, szórakozóhelyekre betegsége miatt nem szokott járni, így már önmagában a hely varázsa magával ragadta, és hatalmas élményként élte meg az ott töltött időt. “Jó volt átélni, hogy a többiekkel együtt bulizhattam, teljesen felszabadult voltam. Berinszki Zolival sokat beszélgettünk és táncoltunk” – emlékezett vissza a legjobb pillanatokra Vanessza.

“ALEE TELJESEN MÁS ÉLŐBEN, MINT A TÉVÉN KERESZTÜL”

Az est fénypontja pedig még csak ezután jött: Vanessza részt vett a VIP – szektorban Alee utószülinapi köszöntésén, ahol a rapper mellett állhatott, amikor ő elfújta a gyertyákat szülinapi tortáján. “Alee teljesen más volt élőben, mint ahogy a tévé képernyőjén keresztül láttam őt. Egy csupaszív embert ismerhettem meg, nagyon jó volt beszélgetni vele és nagyon büszke vagyok rá. Szerintem példaértékű, amit ő elért, hiszen szegény családból származik és engem ez nagyon megérintett” – mesélte el Vanessza.

Ezután következett Alee fellépése, amelyet Vanessza az első sorból nézhetett, sőt, kedvenc dalát, az EyEy című számot együtt énekelte végig kedvenc előadójával.

VANESSZA AZ EST MEGLEPETÉSEKÉNT TALÁLKOZHATOTT AZ ÉJJEL-NAPPAL BUDAPEST EGYIK SZEREPLŐJÉVEL IS

Ráadásul meglepetésként Vanessza találkozhatott az Éjjel-Nappal Budapest egyik szereplőjével, Barnával is az este folyamán. A fiatal lány elárulta a sorozatbeli karakterétől eltérően nagyon kellemesen csalódott Barnában, egy csupaszív embert ismerhetett meg személyében.

AZ ÉRETTSÉGI ELŐTT ÁLLÓ LÁNY TANULMÁNYAIT SZEGEDEN SZERETNÉ FOLYTATNI

Vanessza megbeszélte Alee-val, mindenképpen tartani fogják a jövőben a kapcsolatot, sőt azt is elárulta az érettségi előtt álló lány, hogy szegedi látogatásai során annyira magával ragadta városunk szépsége, az itt élő emberek közvetlensége és barátságossága, hogy eldöntötte, itt szeretné a tanulmányait is folytatni. Mint elárulta, legjobban a gazdaság és a pénzügyi vonal érdekli, ilyen irányba tervez továbbtanulni.

Hallgasd meg, ahogy Vanessza maga mesél az Alee-val való találkozásáról és koncertélményéről!

A fotókat köszönjük Vanesszának!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb