Sport

Pick Szeged: jön a 2022-es év első bajnokija, hajrá Kékek!

Bár a Pick Szeged válogatott ikonjait gyakran láthattuk januárban a 2022-es Férfi Kézilabda EB meccsein, a csapat csak most vasárnap kezdi meg bajnoki menetelését: 17 órakor az Eger otthonában lépnek pályára a K&H férfi kézilabda ligában. Mint beszámoltak róla, már gőzerővel készülnek.

HA LENNE G.O.A.T. STÁTUSZ A KÉZILABDÁBAN, A PICK SZEGEDÉ LENNE

Bár kézilabdában nem szokás használni ezt a kifejezést, de a 2021–2022-es NB I-es szezonban produkált sikereket követően a Pick Szeged simán rászolgálna a GOAT (greatest of all time) státuszra,

  • eddig tizenhárom meccset játszottak a 2021–2022-es szezonban,
  • ebből tizenkettőt megnyertek,
  • egyszer, a Veszprém otthonában döntetlent értek el,
  • a legszebb pedig, hogy huszonöt ponttal vezetik a K&H ligát.

Velük szemben Eger négy ponttal a tizenharmadik helyet foglalja el. Tavaly december 4-én már megmérkőzött a két csapat, akkor az újszegedi sportcsarnokban 44-29-re nyertek a Kékek.

HAVERI A HANGULAT AZ EDZÉSEKEN, BODÓ RICSI A LEGNAGYOBB TROLL

“Készül a keret, edz. Vannak kisebb sérültjeink, betegeink, de akik egészségesek, azok teljes intenzitással tréningeznek. A kedd délelőtti foglalkozáson sok-sok tréfás feladatot is beiktatott a programba Juan Carlos Pastor vezetőedző, így a fiúk rengetegszer mosolyogtak, jó kedvvel végezték a gyakorlatokat. Persze, ment az egymás ugratása is, ebben Bodó Ricsi járt az élen, kapta tőle rendesen Imanol Garciandía az osztást” – írja összefoglalójában a szegedi csapat. A legutóbbi edzésen főként a védekezés került előtérbe, majd egymás elleni játék zárta a közel másfél órás foglalkozást.

Az első 2022-es bajnoki meccs helyszíne és időpontja:

  • SBS Eger vs Pick Szeged
  • Dátum: vasárnap, 17.00
  • Helyszín: Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, Eger

Forrás: Pickhandball

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb