Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: SZJA-visszatérítés, hamarosan pénzeső áll a házhoz, te mire költenéd?

Nagy változásokat hoz számunkra 2022. Január elseje óta életbe lépett a 25 év alattiak SZJA – mentessége, február 15-én pedig igazi pénzeső áll a 18 év alatti gyermeket nevelő családok házához, ugyanis ők a kormány döntése alapján visszakapják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat. E heti Szegedi Pletykák rovatunkban arra voltunk kíváncsiak, ki, mire költené az így kapott összeget, mennyire terveznek előre a szegedi családok.

AZ ÁTLAGOS VISSZAFIZETETT ÖSSZEG MINTEGY 300 EZER FORINT LESZ

Heteken belül mintegy 1,9 millió szülő kaphatja vissza a múlt évben befizetett személyi jövedelemadóját, ami családonként több százezer forint plusz bevételt takarhat. Mint ahogy a Növekedés.hu írta cikkében, ez egy kétkeresős család esetében, megfelelően magas jövedelem mellett akár több mint 1,6 millió forintot is jelenthet. A számítások szerint az átlagos visszafizetett összeg mintegy 300 ezer forint lesz.

AZ ERSTE BANK FELMÉRÉSE SZERINT EZEKRE A DOLGOKRA KÖLTIK A LEGTÖBBEN AZ ÖSSZEGET

Az Erste Bank tavaly év végén, ügyfelei körében végzett kérdőíves kutatásából kiderült, azok közül, akik már tudják, hova megy a pénz, a legtöbben a lakás felújítását, a meglévő hitelek törlesztését, vagy a gyermekekkel kapcsolatos kiadásokat, mint például a nyelvtanulás, vagy az egyetemi költségek, jelölték meg célként – írta a portál.

LAKÁSFELÚJÍTÁS, TOVÁBBTANULÁS, AUTÓ VÁSÁRLÁS: EZEKRE KÖLTENÉK EL AZ ÖSSZEGET LEGINKÁBB A SZEGEDIEK

A kutatás eredményéhez hasonló véleményen voltak a szegediek is, válaszaikbak ők is kiemelték a lakásfelújítást, a gyermekek mindennapos költségeit, továbbtanulását, illetve többen is új autó vásárlásába fektetnék a visszatérített összeget. Nézd meg videónkban, pontosan hogyan látják a kérdést városunkban.

Forrás: novekedes.hu

Operatőr: Magyar Andor

Fotó: Szűcs Péter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb