Mindenmás

33 alkalommal csempésztek migránsokat Szeged és Baja térségéből, 24 évet kaptak (videón az elfogásuk)

33 alkalommal juttatott a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat Szeged és Baja térségéből Budapestre, illetve Ausztriába három férfi, akik ellen ma reggel vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Mint közleményükben írják, összesen 24 év (!) fegyház kiszabását indítványozták.

AZ M5-ÖSÖN CSÍPTÉK ŐKET FÜLÖN, ÖSSZESEN 33 ALKALOMMAL VITTEK MIGRÁNSOKAT

A bűnözői csoport 2019 októbere és 2020 januárja között 33 alkalommal juttatott a szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat Szeged és Baja térségéből Budapestre, illetve Ausztriába. A vádirat szerint a rendőrök 2020. január 14-én, délután, az M5-ös autópálya jakabszállási lehajtójánál ellenőriztek egy személyautót vezető magyar férfit. Az egyenruhások a gépkocsiban öt szír bevándorlót is találtak, akik illegálisan lépték át a szerb-magyar határt és az embercsempész férfi Ausztriába akarta őket szállítani. A rendőrök a férfit elfogták és őrizetbe vették.

Az elfogásukról készült rendőrségi videót itt találod:

BONNIE ÉS CLYDE, NEMZETKÖZI VERZIÓBAN: SZÍR FÉRFI ÉS BUDAPESTI NŐ IRÁNYÍTOTTA A BŰNSZERVEZETET

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által folytatott, alapos és széleskörű nyomozás kiderítette, hogy az embercsempész férfi az elfogása előtt 2019. október közepétől még legalább 32 alkalommal szállított a határt illegálisan átlépő, jellemzően szír bevándorlókat rendszeres fizetségért Budapestre, illetve Ausztriába. A szállításokat valamennyi alkalommal egy Budapesten élő szír férfi szervezte, aki a bűnszervezet másik irányítója, egy budapesti nő közvetítésével telefonon adta az utasításokat a szállítónak arról, hogy hány migránst kell szállítania, illetve hogy hol és mikor vegye fel őket. A bűnszervezet legalább 86 illegális bevándorló csempészéséért felelős.

A SZÁLLÍTÓ 5, A SZERVEZŐK FEJENKÉNT 7.6 MILLIÓT KAPTAK KÉZHEZ

A szír vezető utasítására a nő biztosította a szállítónak a csempészjárműveket is, az embercsempészek a telefonbeszélgetéseik során a lelepleződés elkerülése érdekében „kódnyelvet” használtak. A szír férfi és a nő is rendszeres fizetséget kaptak az embercsempészésért, amit ismeretlen „futárok” juttattak el részükre.

A szállító legalább 5 millió, míg a másik két vádlott fejenként legalább 7.600.000 forinttal gazdagodott az embercsempészés révén.

EZ ITT NEM A TÖRVÉNYTISZTELŐ POLGÁR CÍMŰ FILM: MINDEN VÁDLOTT BÜNTETETT ELŐÉLETŰ

Mint az ügyészség közleménye írja, a vádlottak büntetett előéletűek. A szír vezető egy másik bűnügyben jogerősen kiszabott börtönbüntetését tölti, míg a másik két vádlott bűnügyi felügyelet alatt áll. A főügyészség mindhárom elkövetőt bűnszervezetben elkövetett, minősített embercsempészés bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház kiszabását indítványozta velük szemben azzal, hogy a szír férfit ki kell utasítani az országból, míg a magyar vádlottakat el kell tiltani a közügyek gyakorlásától.

A főügyészség a nőt közokirat-hamisítás bűntettével is vádolja, ugyanis az egyik csempészjárműt egy, az embercsempészésről mit sem sejtő személy nevére vette meg, ami miatt a gépkocsi tulajdonosáról valótlan adat került a járműnyilvántartásba.

ÖSSZESEN 24 ÉV VÁR RÁJUK A HŰVÖSÖN

Ha a vádlottak az előkészítő ülésen a bűnösségüket beismerik, az ügyész a szír vádlottal szemben 10 év, a másik két bűntársával szemben pedig 7 év 6 hónap, illetve 6 év 6 hónap fegyház kiszabását indítványozta. Az ügyész a gazdagodásuk erejéig vagyonelkobzást is indítványozott a vádlottakkal szemben. Az elkövetők bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: try these out
'Fel a tetejéhez' gomb