Közélet

Már 37 ezren kaptak negyedik oltást Magyarországon, Szegeden is folytatódnak az akciónapok

Eddig már 37 ezer negyedik oltást adtak be Magyarországon – mondta György István csütörtökön a közmédiának, majd kiemelte, az Operatív Törzs javaslatára a kormány arról is döntött, hogy februárban tovább folytatódnak a csütörtök és péntek délutáni, valamint a szombati központi oltóhelyi akciónapok. Ez azt jelenti, hogy aki szeretné, még februárban is felveheti az oltást regisztráció nélkül Szegeden.

György István tovább azt mondta: január negyedik hétvégéjéhez közeledve idén már a negyedik oltási akciósorozatot indítja a kormány. Emlékeztetett: a decemberi három heti akciósorozaton több mint 1,4 millió embert oltottak be, ezért döntöttek a folytatás mellett. A tervezett oltási akciónapokon, vagyis csütörtökönként és péntekenként délután 14-18, szombatonként pedig 10-18 óra között az oltóhelyek előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval fogadják az oltakozókat – ismertette.

101 KÓRHÁZBAN LESZNEK AKCIÓNAPOK, DE A HÁZIORVOSOK IS OLTANAK

Az államtitkár jelezte: februárban az akciónapok 115 szakrendelőben és 101 kórházban folytatódnak, valamint a háziorvosok is egyeztetés alapján a saját praxisaikban végzik majd az oltásokat. Hozzátette: működik az időpontfoglalásos rendszer is, amellyel bármely napra lehet időpontot foglalni. Az omikron variáns rendkívüli fertőzőképessége miatt különösen fontos az oltások felvétele – jelentette ki az államtitkár. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány döntése értelmében a védettségi igazolványok február 15-étől oltási igazolvánnyá alakulnak át, így aki a második oltást követő hat hónapon belül nem veszi fel a harmadikat, annak nem lesz érvényes az oltási igazolványa.

MAGYAROK MILLIÓI VESZÍTHETIK EL A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYUKAT

Portfolio korábbi számításai szerint az új rendelettel az érvényes védettségi igazolványok hozzávetőleg 39 százaléka, vagyis 2,66 millió kártya válhat érvénytelenné hamarosan. Erről itt írtunk bővebben:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb