Sport

2022, maradj ilyen! Magabiztos győzelemmel indította az évet a Pick Szeged

Bejött a papírforma, magabiztos, sima győzelemmel indította a PICK Szeged a 2022-es évet, az SBS Eger otthonában 24-32 – es diadalt aratva. Az első félidő viszonylag szoros volt, aztán, a Mario Sostaric találatával indított második játékrészben “felébredt” a szegedi csapat, a végére 8 gólos előnnyel zárva a mérlőzést.

Néhány érdekesség a meccsről, via Pickhandball:

  • ez volt Nik Henigman 100. meccse kék mezben,
  • Bodó Ricsi 42. percben lőtt gólja volt az 500. NB I-es találata Pick játékosként,
  • eddig tizenkétszer játszottak a Heves megyei együttes ellen az első osztályban, és mind a tizenkettő találkozót megnyerték ellenük.

“Először is köszönet az Eger csapatának, hogy lejátszhattuk a meccset, mert ez nekünk nagyon fontos volt. Eldőlhetett volna a meccs már az első félidőben, de nagyon sokat hibáztunk, és a hazaiak kapusa is remekül védett. Látszott, hogy régen edzettünk együtt” – értékelte a meccset Juan Carlos Pastor, a szegedi csapat vezetőedzője szerint a második játékrészben már gyorsabban játszottak, ekkor alakult ki nagyobb különbség. “A lényeg a győzelem, most ez volt a legfontosabb” – zárta elemzését.

SBS Eger-PICK Szeged 24-32 (13-15)
K&H férfi kézilabda liga, 24. forduló, Eger, Kemény Ferenc sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
Eger: Balogh – Tóth 3/1, Machac 3, Kiss, Gavidia 1, Tóvizi 3, Molnár. Csere: Seprős (kapus), Pulay 3, Lezák 1, Kovács 1, Száva 3, Lakosy 1, Szuharev 5. Vezetőedző: Tóth Edmond.
PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 4/1, Garciandía 3, Bombac 3, Gaber, Bodó 6, Blonz 1. Csere: Mikler, L. Krivokapic  (kapus), Henigman 3, Rosta 3, Martins 2, Frimmel 2, Sostaric 5/4. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 2 perc
Hétméteres: 2/1, ill. 5/5

Forrás és fotó: Pickhandball

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb