Mindenmás

Napi pakk: szeles, záporos napunk lesz, ma kiderül meddig tart a tél, előbújnak a Szegedi Vadaspark medvéi

Szeles, záporos nap vár ránk szerdán Szegeden, sőt még enyhe hószállingózásra is számíthatunk városunkban. Talán a zordabb időjárásnak köszönhetően ma a barlangjukból előbújó barna medvék nem látják meg az árnyékukat és hamarosan beköszönthet a tavasz! Ma 11 órakor Szeged szeme a Vadaspark két öreg maci hölgyére, Micire és Ursulára szegeződik, és kiderül, mit jósolnak, meddig tart még a tél. Tedd fel főni a kávét, és addig is készülj fel a szerdára a Szeged365 napindító híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Karolina, Aida, Mária, Gergely, Johanna, Áron és Brúnó nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Gyertyaszentelő Boldogasszony napja. Általában úgy vélik, ha február másodikán jó idő van, akkor későn tavaszodik, ha ezen a napon kisüt a nap és a medve meglátja az árnyékát, akkor visszamegy, és még negyven napig tart a hideg.
  • 165 éve megszületett Hollósy Simon festőművész, a nagybányai művésztelep vezető mestere, a Tengerihántás alkotója.
  • 140 éve látta meg a napvilágot James Joyce ír költő, író, akinek leghíresebb műve az Ulysses.
  • 127 éve született George Stanley Halas a Chicago Bears amerikai-foci csapat alapító tulajdonosa.
  • 75 éve jött világra Farrah Fawcett színésznő, a Charlie angyalai, az Ágyugolyó futam és a Dr. T és a nők szereplője.
  • 41 éve megjelent a Duran Duran együttes első kislemeze, a Planet Earth. A karrier kezdetét jelentő single a 12. helyezést érte el az angol slágerlistán február 21-én.
  • 45. születésnapját ünnepli Shakira énekesnő, dalszerző, zenész. Eredeti nevén: Shakira Isabel Mebarak Ripoll.

ERŐS SZÉLLEL ÉS ZÁPOROKKAL ÉRKEZIK A HIDEGFRONT SZEGEDRE ÉS KÖRNYÉKÉRE

Kedden ismét feltámad az északi-északnyugati szél. Kezdetben még több felhő lehet az égen, főleg az Alföldön gyenge havas eső, hószállingózás előfordulhat, majd délután a napos-gomolyfelhős időben alakulhat ki helyenként zápor, hózápor. Este melegfront érkezik északnyugat felől, egyre többfelé havazás kezdődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

MEDDIG TART MÉG A SZEGEDI TÉL? MICI ÉS URSULA MA MEGMONDJA

Megvan még a Bill Murray és Andie MacDowell főszereplésével készült, 1983-as romantikus vígjáték, az Idétlen Időkig? Ha Punxsutawney Phil előbújik az odújából és nem látja meg az árnyékát, akkor bizony vége a télnek. Hasonló lesz a képlet szerdán a Szegedi Vadasparkban, a világ szeme Micin és Ursulán, Szeged két barnamedvéjén lesz!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb