Mindenmás

Az OMSZ kérésére új PCR mintavételi állomást nyitottak az SZTE ETSZK újszegedi épületében

Már nemcsak önkéntes és kirendelt hallgatóival segíti a koronavírus járványügyi védekezést az SZTE ETSZK, hanem február elsejétől új PCR mintavételi állomás is működik Újszegeden, a Népkert sori épületben – írja az egyetem hivatalos honlapján.

Az SZTE ETSZK mindezek mellett felhívja a figyelmet arra is, hogy az új PCR mintavételi pont, vagyis az ETSZK Temesvári körúti épületének orvosi rendelője kizárólag a Népkert sor felől közelíthető meg. A főbejáraton való közlekedés csak oktatási célokat szolgál továbbra is, ezért kérik a mintavételre érkezők együttműködését.

AZ OMSZ KÉRT SEGÍTSÉGET AZ EGYETEMTŐL

Mint kiderült, a mintavétel háziorvosi megrendelés alapján, a mentőszolgálat által egyeztetett időpontban, hétfőtől-péntekig 8.00 és 20.00 óra között a szakmai protokollnak, eljárásrendnek megfelelően történik. A Szegedi Tudományegyetemet az Országos Mentőszolgálat kereste meg azzal az igénnyel, hogy a mintavételi folyamatok támogatásához szükségük lenne egy újszegedi állomásra. Az egyeztetések után az SZTE készséggel az OMSZ rendelkezésére bocsátotta a területet.

EGYRE TÖBB A FERTŐZÖTT SZEGEDEN IS

Nem csoda, hogy az OMSZ új PCR mintavételi pontot akart Szegeden nyitni, hiszen egyre több a koronavírussal fertőzött városunkban, és a megyénkben is. Tegnapról mára 806 új esetet szűrtek ki Szegeden és annak környékén.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: my latest blog post
'Fel a tetejéhez' gomb