Mindenmás

Napi szürreál a szomszédból: a buszmegállóban, fahusánggal verte meg, majd vette üldözőbe a haragosát egy férfi

Csütörtökön nem kellett Szegedről messzire menni, hogy megtaláljuk a nap legszürreálisabb sztoriját. A történet Kiskunmajsán játszódik, és röviden így hangzik: egy férfi fahusánggal, a buszmegállóban verte meg, majd vette üldözőbe haragosát, mégpedig azért, mert szerinte, miatta romlott, és szűnt meg a párkapcsolata. A megállóban várakozó utasok a vádlott garázda, erőszakos magatartásától megijedtek, és meg is botránkoztak.

Az Ügyészség honlapján olvasható történet szerint a Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 májusában Kiskunmajsán egy buszmegállóban fahusánggal megvert egy férfit, akit a párkapcsolatának megszűnéséért felelősnek tartott.

A MEGTÁMOADOTT FÉRFI MENEKÜLŐRE FOGTA, A VÁDLOTT VISZONT ÜLDÖZŐBE VETTE

A vádirat szerint a vádlott még 2021. május 15-én délután észrevette, hogy a sértett férfi egy kiskunmajsai buszmegállóban várakozik. A vádlott a párkapcsolatának megszűnéséért a sértettet tette felelőssé, ami miatt haragudott rá. Az elkövető a sértetthez lépett, elővette a fahusángot és azzal többször a sértettre sújtott. A megtámadott férfi az ütések elől elhajolt, illetve a karjával próbált védekezni, végül menekülni kezdett. A vádlott azonban üldözőbe vette, eközben a fahusánggal többször megütötte. A bántalmazás miatt a sértett a fején és a bal lábszárán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a fejre irányzott ütés miatt a sértett koponyája is eltörhetett volna. A megállóban várakozó utasok a vádlott garázda, erőszakos magatartásától megijedtek, megbotránkoztak.

FELFÜGGESZTETT BÖRTÖNBÜNTETÉST KÉKRTEK RÁ

A szabadlábon védekező férfit az ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb