Mindenmás

Napi pakk: ma még a nap is kisüt Szegeden, hivatalosan is kezdetét veszi a pekingi téli olimpia

Napsütéssel köszönt ránk a péntek Szegeden és környékén. Noha felhősen indul a reggel, kora délutánra szép, derült időre számíthatunk. Ma hivatalosan is kezdetét veszi a pekingi téli olimpia, amelyen szombaton már két szegedi versenyzőnek, Jászapáti Petrának és Kónya Zsófiának is szurkolhatunk! Kortyolj bele a kávédba és kezdd a hét utolsó munkanapját a Szeged365 napindító infóival!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Ráhel, Csenge, Jára, Jarmila, Johanna, Andrea, Janka, Róbert, Veronika, András, Gabriella és Gilbert nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a rákellenes világnap.
  • 120 éve jött világra Charles Lindbergh amerikai pilóta, aki elsőként repülte át az Atlanti-óceánt. 1927. május 20-21-én “Spirit of St.Louis” (St. Louis szelleme) nevű gépével 33 és fél óra alatt – leszállás nélkül a világon először – repült át New Yorkból Párizsba.
  • 110 éve látta meg a napvilágot Macskássy Gyula, Balázs Béla-díjas, érdemes művész rajzfilmrendező, a magyar rajzfilm “atyja”.
  • 96 éve megszületett Grosics Gyula, labdarúgó, edző, „a fekete párduc”, a legendás Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója.
  • Ma lenne 75 éves Máté Péter énekes, zeneszerző, az Elmegyek, a Hull az elsárgult levél és az Azért vannak a jó barátok… énekese.
  • 18 éve megkezdte működését a Facebook, az amerikai alapítású közösségi hálózat.
  • 75. születésnapját ünnepli Alice Cooper (eredeti nevén Vincent Damon Furnier) amerikai rockénekes.

FELHŐS, DE SZÁRAZ IDŐNK LESZ MA SZEGEDEN

Péntek hajnalban megnövekszik a felhőzet Szegeden és környékén, csapadékot azonban nem hoz magával. Napközben változóan felhős-napos idő várható, sőt a kora délutáni órákban kifejezetten élvezhetjük a napsütést városunkban. Helyenként megélénkülhet a légmozgás. Kora délután 7-13 fokra számíthatunk.

PEKING 2022: JÁSZAPÁTI PETRA ÉS KÓNYA ZSÓFIA MÁR AZ OLIMPIAI KÖZPONTBAN KÉSZÜL

A magyar short track válogatott már gőzerővel, fegyelmezetten, de jókedvűen készül Pekingben, mi pedig meglátogattuk őket – írta közösségi média oldalán a MagyaRock, akik a két szegedi versenyző, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia nevével fémjelzett rövidpályás gyorskorcsolya csapat edzésén kattintottak pár látványosat. A XXIV. téli olimpiai játékokat 2022. február 4. és február 20. között rendezik a kínai Pekingben, péntektől két szegedi klasszisnak is drukkolhatunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb