Sport

Sima liba volt a Naturtex-SZTE Szedeák Paks elleni győzelme

Paks ellen is elértük a száz pontot, ismét magabiztos győzelmet szereztünk hazai pályán – számolt be büszkén a Naturtex-SZTE Szedeák férfi kosárlabdacsapat. Mint írják, Szatmári Zsombor ugyan már ott volt a társakkal, de még nem öltözött át: a túloldalon is volt hiányzó, a paksiaknál ugyanis Eilingsfeld János leült a kispadra, de a válogatott kosaras nem lépett pályára a péntek esti bajnokin, ellenfelüket pedig Jan Pavlik irányította.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Bognár Kristóf nyitotta a pontokat, az ASE-ban pedig Kendrick Brown játszott eredményesen: a triplája után ugyan vezetett is a Paks, de sikerült erre gyorsan válaszolni. Olyannyira, hogy a második negyedben nyolc ponttal léptek meg, de 32–24-ről egy labdára zárkózott az atomvárosi csapat, jött is az időkérésük. A félidő végét megnyomták, Rashun Davis két triplát is bedobott, amivel először vált kétszámjegyűvé a különbség 42–32-nél.

A nagyszünetet követően sikerült megtörniük az ellenfelüket, jól járt a labda, rengeteg gólpasszal dolgoztak, és közelítettek a húszpontos előny felé.

Ez végül Cook kosara után 62–41-nél meg is lett. A folytatásban a Paks ugyan olykor húsz pont alá fel udott zárkózni, de ekkor sikerült stabilizálni a játékukat: az utolsó percekre így csak az volt a kérdés, ezúttal is meglesz-e a száz pont. A válasz igen, Rasun Davis triplájával érték el újra a százast, és végül egy újabb magabiztos hazai győzelmet arattak, a Kecskemét után a Paksot is meggyőző játékkal múlták felül.

Legközelebb jövő szombaton a Falco KC Szombathely otthonában lépnek pályára.

Naturtex-SZTE-Szedeák–Paks 100–79 (24–19, 21–16, 25–18, 30–26)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 21. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Papp P., Kapitány, Györfy.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 26/6, Balogh 4, Cook 16/6, BOGNÁR 14/3, ALSTON 13. Cserék: Davis 16/9, Filipovics 2, Keller I. 7/3, Kerpel-Fronius 2, Mayer, Polányi, Tráser. Vezetőedző: Simándi Árpád.
Paks: BROWN 31/15, Frank 4, Taylor 5/3, Goins 9, Pacevicius 9. Cserék: Kovács 2, BRZOJA 16, Kiss 3/3, Pajor, Csizmadia. Megbízott edző: Jan Pavlik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb