GasztroSzegedi ArcokVideo365

Egy szelet szerelem Valentin – napra, avagy csábítsd el kedvesed a REÖK Kézműves Cukrászda édes ízbombáival

Hamarosan itt a Valentin – nap, a szerelmesek piros betűs ünnepe. Ha éppen azon töröd a fejed, hova is vidd el kedvesed a nagy napon, ajánlunk neked egy tuti tippet. A REÖK Kézműves Cukrászda ugyanis már teljes ünnepi lázban ég és nemcsak Csatai Gergő, a lufihajtogatás nagymestere és Kószó Bernadett, az Angyal Dekor Műhely aranykezű művésze csodás, romantikus dekorációi veszik le szerettedet a lábáról, hanem azok az édes ízbombák is, amellyel a cukrászda csapata készült nektek február 14-re.

Mivel mi nagyon szeretjük az édességeket kapva kaptunk az alkalmon és ellátogattunk a REÖK Kézműves Cukrászdába, hogy közelebbről is szemügyre vegyük a Valentin – napi finomságokat. Szemünk nem tudott betelni a gyönyörűen megkomponált sütemények, tortácskák és bonbonok látványával, így biztosan állíthatjuk, a legnehezebb döntés az lesz, amikor döntened kell az édes bűnbeesésre csábító, a piros és a vörös árnyalataiban játszó finomságok közül. Ezért segítségül is hívtuk Novák Ádámot, a hely cukrászmesterét, hogy segítsen a döntésben, aki örömmel mesélt nekünk valamennyi finomságról. Ádám beavatott minket, Valentin – napkor az eper, a csábítás gyümölcse kerül a fókuszba, így valamennyi ünnepi desszertben felfedezhetjük az afrodiziákumként is ismert édes élmény ízét.

KEDVESEM – SZELET, AVAGY EGZOTIKUS SAJTTORTA ÜNNEPI KÖNTÖSBE BÚJTATVA

Elsőként az egyik legnépszerűbb süteményt kóstoltuk meg, a Kedvesem – szeletet, mely megalkotásában a cukrászda egzotikus sajttortája inspirálta a készítőket. A desszert Valentin – nap alkalmából új, modern köntösében hódítja meg az édes ízek szerelmeseit. Különlegessége, hogy egy új technológiával készült sajtkrém mousse varázsolja még ellenállhatatlanabbá, a zselé réteg az eper és a rebarbara egyedi ízvilága pedig csak a hab a tortán.

SZÍVDESSZERT, AMELYBEN AZ EPER ÍZE OLY INTENZÍV, MINTHA CSAK A FRISSEN SZEDETT GYÜMÖLCSÖT KÓSTOLNÁNK

A szívdesszertnél kevés tökéletesebb finomság létezik, amivel elmondhatod párodnak, mennyire szereted. A szív formájú édesség intenzív eper íze mennyei élményt kínál, kóstolva olyan érzésünk támadt, mintha a kertünkből frissen szedett gyümölcsből falatoznánk, köszönhetően az epres mousse és zselé utánozhatatlan harmóniájának. A tetejét bársony fújás és egy piros csillogó leöntés teszi egyedivé és igazán impozánssá.

Novák Ádám azt is elárulta, a desszertek megalkotásánál Szó Gellért, díjnyertes cukrász és külföldi neves cukrászok receptjeiből szereznek inspirációt, de természetesen mindig találnak alkalmat arra, hogy egy kis egyediséget, kreativitást belevigyenek az édes csodákba, hogy azok a legteljesebben kiszolgálják a szegedi vendégek ízlését.

VALENTIN – NAPI APRÓ FIGYELMESSÉGEK: MACARON, BONBON ÉS SZÍVALAKÚ NYALÓKÁK

A REÖK Cukrászda az ünnep alkalmából elkészítette a közkedvelt csokinyalókájuk Valentin – napi külön kiadását, melynek esszenciáját a ruby és a fehércsoki kombinációja adja, liofilizált gyümölcsökkel és gabonagolyókkal megbolondítva, mint ahogy Ádám elárulta, a gyerekek imádják. A szív formájú epres macaron, valamint a ruby csokis bonbon tonkababos málnazselével egyaránt kicsik és nagyok kedvence lehet, hiszen a Valentin-nap nem csupán a szerelmesek, hanem a szeretet ünnepe is, a cukrászda repertoárjában gondol minden édesszájú betérő vendégére.

MINI EPERSZERELEM TORTA ÉS A HÁZ SPECIALITÁSA, A RED PASSION TORTA IS CSAK RÁD VÁR

A mini eperszerelem torta már jól ismert a REÖK Cukrászda vendégei körében, amelyet most Valentin-nap alkalmából szív alakú formába öntöttek, ugyanakkor Ádám elárulta, személyes kedvence, a ház újdonsága a Red Passion torta, mely egy olasz világbajnok cukrász receptje alapján készült, melyet a vaníliás piskóta, a passió krém és az erdei gyümölcsös zseléréteg ízkombinációja tesz különlegessé, az egész megkoronázásaként pedig eperhab került az édességbe.

Ha pároddal az édes ízek szerelmesei vagytok, ne feledd, a Valentin – napi különlegességeket a héten, egészen február 14-e, hétfőig kóstolhatod meg a szegedi REÖK Kézműves Cukrászdában!

Ha pedig kedvet kaptál az édes bűnbeesésre, a REÖK Kézműves Cukrászdát itt találod:

Szeged, Magyar Ede tér 2

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: REÖK Kézműves Cukrászda Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb