Közélet

Megduplázódtak a számok: több mint 13 ezer új fertőzöttet azonosítottak országosan, Szegeden és környékén 457-et

Ismét megugrott az újonnan azonosított fertőzöttek száma. Országosan 13 932 új esetet igazoltak, Szegeden és környékén pedig 457-et. A kormányzati koronavírus tájékoztató oldal mai közleménye szerint az elmúlt 24 óra alatt 101 honfitársunkat vesztettük el, így az elhunytak száma 42 170 főre emelkedett.

Mint tovább írják, az aktív fertőzöttek száma jelenleg 229 240 fő. 5108 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 193-an vannak lélegeztetőgépen.

MÁJUS 1-TŐL ÁTALAKUL A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

A portálon arra is felhívták a figyelmet, hogy az eredetileg tervezett február 15. helyett csak május 1-jétől alakul át a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá. Az erről szóló kormányrendelet-módosítás már megjelent a Magyar Közlönyben. Azok a védettségi igazolványok, amelyek fertőzésen való átesettség alapján vannak kiállítva, május elsején veszítik el az érvényességüket.  Az oltási alapon jelenleg érvényes védettségi igazolványok automatikusan érvényesek maradnak májustól, ha a tulajdonosuk az előző oltástól számított 6 hónapon belül felvette a második, illetve a harmadik oltását is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb