Mindenmás

Napi pakk: tavaszias idő, hidegfront, kitárja kapuit a Móra Ferenc Múzeum

Végre kitört a péntek, és ahogy a hétvége közeledik, úgy sunnyog be a hidegfront is Szegedre. Kezdetben még naposabb, melegebb időjárásra számíthatunk, majd az átvonuló hidegfrontnak köszönhetően jócskán visszaesik a hőmérséklet. Viszont, amíg ez bekövetkezik, addig próbáljuk meg kiélvezni a 14 fokos meleget, ami mellé megsúgunk egy tuti hírt is: ma újra nyit a Móra Ferenc Múzeum Szegeden. Főzd le a jó forró kávét, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Bertold, Marietta, Dezső, Elek, Manyi, Mari, Mária, Mariella, Mariska, Paszkál, Paszkália, Teodolinda, Teodóra és Titanilla nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a betegek világnapja. Szent II. János Pál kezdeményezésére tartják 1993-tól. 
  • 124 éve született Szilárd Leó atomfizikus, az atomreaktor és a nukleáris láncreakció elméletének megalkotója.
  • 96 éve megszületett Leslie William Nielsen kanadai-amerikai színész, humorista (Csupasz pisztoly). Élete során több mint 220 karaktert formált meg, több mint 100 filmben, és körülbelül 1500-szor szerepelt tévés műsorokban.
  • 86 éves lenne ma Burt Reynolds amerikai színész (Boogie Nights, Ágyúgolyó futam, Hátulgombolós hekus). 2018. szeptember 6-án hunyt el.
  • 53 éve Kaliforniában megszületett Jennifer Aniston színésznő (Jóbarátok, Hivatali patkányok, A Minden6ó).
  • Ma ünnepli 30-ik születésnapját Taylor Lautner amerikai színész, szinkronszínész, modell és harcművész (Alkonyat filmek).
  • 10 éve hunyt el Whitney Houston amerikai énekesnő. 48 éves korában holtan találták szállodai szobájában.

HIDEGFRONT ZAVARJA KI A NAPOS, TAVASZIAS IDŐT SZEGEDEN

Pénteken kezdetben naposabb, valamint párásabb és ködösebb időjárásra számíthatunk Szegeden, majd napközben nyugat, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, megélénkül, megerősödik az északnyugati szél, és futó záporok kíséretében hidegfront érkezik. A front előtt napközben még 14 fok köré melegszik a levegő, a front mögött viszont hirtelen több fokkal visszaesik majd a hőmérséklet Szegeden.

MA ISMÉT KITÁRJA KAPUIT A MÓRA FERENC MÚZEUM

Bő egy hónapos téli szünet után február 11-én, pénteken nyit ki újra a szegedi Móra Ferenc Múzeum. A látogatókat új időszaki tárlattal várják, melyen nem csak a honfoglalás kori magyarok mindennapjait, hanem a régész szakma érdekességeit is megismerhetik a látogatók…..

….sőt, az új Aba-Novák festmények is láthatók:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb