Mindenmás

Pofánk leszakad: kifosztották a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületét, az Apple (!?) zárolta a pénzüket

“Nincsenek szavak. Feladjuk” – írja közösségi média oldalán a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete, akiknek számlájáról szerdán eltüntették az utóbbi időkben, adományokból befolyt teljes összeget. A banktól azt tudták meg, hogy az Apple cég zárolta az összeget, 10 x 16 490 forintot. Hogy ki és hogyan, miként, milyen programmal indított utalást, vásárlást, egyelőre nem tudják, viszont a feljelentést már megtették.

“Tegnap, azaz kilencedikén 12 és 13 óra között gyanús tranzakció történt az egyesület folyószámláján” – írják Facebook oldalukon, majd hozzáteszik, hogy a kártyájukat nem használták aznap, először azt gondolták, hogy a bank online rendszere omlott össze, mert máskor is volt már ilyesmi.

Kicsivel később rájöttek, hogy a helyzet teljesen más, mert eltűnt a számláról 164 900 forint, vagyis az, amit nagy nehezen összegyűjtöttek az állataik számára, a befolyó adományokból.

AZ APPLE ZÁROLTA AZ ÖSSZEGET, DE NEM ADNAK KI BŐVEBB INFORMÁCIÓT

“A bankban voltunk, tiltották a kártyát és a hozzá tartozó kódokat” – számoltak be róla, a pénzintézet központja egyébként arról számolt be, hogy az Apple zárolta az összeget, 10 x 16 490 forintot. “Hogy ki és hogyan, miként, milyen programmal indított utalást, vásárlást, nem tudjuk! A cég elismerte a zárolásokat, de több információt adatvédelemre hivatkozva nem adtak ki” – írják. A banki kör után feljelentést tettek a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Vagyonvédelmi Alosztályánál, azt, hogy visszakapják-e a pénzüket még nem tudják.

TELJES VESZÉLYBEN AZ ALAPÍTVÁNY MŰKÖDÉSE

Az egyesület arról számolt be, hogy működésük és állataik ellátása teljes veszélyben van. “Ne haragudjatok, de elhallgatunk most egy picit, nagyon sok volt ez az utóbbi időben! Kezdődött a lejáratásunkkal, majd folytatódik a szervezetünk kifosztásával. Többen írtátok, hogy mi mindig pozitívak vagyunk. Jól esik, de most nem tudunk azok lenni! Kimerültünk, elfáradtunk!” – írják, majd hozzáteszik, hogy egy bántalmazott, általuk nemrég befogadott cicusról is rossz híreket kaptak, sajnos FIV (macska AIDS) pozitív lett, a szemét pedig a mai napon ki kellett műteni.

Ha szeretnél adománnyal segíteni a pórul járt állatvédőknek, ITT találod az utalási információkat.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb