Sport

Dráma, könnyek és tomboló sportcsarnok: óriásit küzdött a Naturtex-SZTE Szedeák

Majdnem felrobbant az újszegedi Városi Sportcsarnok, akkorát küzdött a Naturtex-SZTE Szedeák, akik drámai csatában, egy hajszállal, hosszabbítás után győztek a DEAC ellen 100-98-ra. A találkozó kiélezettségét jól mutatta, hogy a két csapatot csak két győzelem választotta el a tabellán a szerda esti meccs előtt.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

MECCS? FRÁSZT, EZ MÁR HÁBORÚ!

A DEAC kezdett jobban, amely 8–0-ra ellépett, majd Tayler Persons szerezte első kosarunkat – írja összefoglalójában a SZEDEÁK. Ezt követően sikerült felzárkózni, nem engedték messzire a DEAC-ot, bár az első negyed vége így is jobban sikerült a hajdúságiaknak. A második negyed közepén azonban sikerült utolérni az ellenfelet (27–27), majd Persons kosarával a vezetés is megvolt. A harmadik negyedben támadásról-támadásra változott, éppen melyik csapat vezet. Egy pontnál távolabb nem igen tudott egyik csapat sem meglépni, az utolsó tíz percet végül a DEAC kezdhette előnyből, miután Thames bedobta mindkét büntetőjét, 63–65. Cook, majd Davis lendült támadásba, és máris nálunk volt az előny. Úgy tűnt, le is zárhatjuk a meccset, 82–75-ös, hétpontos előnyhöz jutott a Szeged, de az ellenfél gyorsan fordított. Persons triplájával 91-91 lett a vége, vagyis, jöhetett a hosszabbítás.

TOMBOLÓ CSARNOK, RÁADÁS, BOGNÁR ÉS DAVIS

Mint a szegedi csapat beszámolója írta, tombolt a csarnok, jöhetett a ráadás. Itt is hasonlóan folytatódott a meccs, ám 95–98 után a négy fault után visszatérő Bognár egy borzasztóan fontos triplát dobott be, majd Davis is eredményes volt. Drenovac ugyan még dobhatott egyet, de ez lejött – óriási csatában, hatalmas győzelmet aratott a SZEDEÁK a DEAC ellen, ezzel az alapszakaszból hátralévő három meccs még esélyt kínál a felsőházas szereplésre is.

Naturtex-SZTE-Szedeák–DEAC 100–98 (16–22, 24–17, 23–26, 28–26, 9–7) – hosszabbítás után
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 23. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Cziffra, Farkas G., Goda.
Naturtex-SZTE-Szedeák: PERSONS 28/3, Polányi 3/3, Cook 14/6, BOGNÁR 15/6, Alston 13/3. Csere: DAVIS 18/6, Filipovics, Szatmári 5/3, Kerpel-Fronius B. 4.Vezetőedző: Simándi Árpád.
DEAC: THAMES 17/3, Polyák 12/6, Valerio-Bodon, Dzeletovics 14/6, TÓTH Á. 10. Csere: Hagins 13/3, DRENOVAC 24/6, Kovács, Aska 8, Kerpel-Fronius G., Neuwirth. Vezetőedző: Berényi Sándor.

Forrás: Naturtex-SZTE Szedeák

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb