Közélet

Így áll a napvitorla-projekt: sodronyokkal szőtték be a Kárász utcát

Hétfőn kezdték el a tavaly augusztusra megígért, majd lefújt napvitorla-projekt telepítését a Kárász utcán, kedd estig tizennyolc menetes szálat fúrtak be az épületekbe, ma reggel pedig – a sétálóutcán lévő szerkesztőségünkbe tartva – olyan érzésünk támadt, mintha Spider-Man járt volna Szegeden: sodronyok tucatjai szőtték be az eget.

A kétszáz méternyi napvitorlát 18 darab, egyenként 35 centis menetes szál tartja majd meg. A csavarok már bent vannak, olyannyira, hogy a Kölcsey utca és Dugonics tér közötti szakasz felett ma reggelre már a sodronyok is megjelentek.

Ha minden jól megy, a héten felrakják az összes sodronyt, ezt követheti majd a vitorlák szabás-varrása és felhelyezése. Mihálik Edvin zöld város tanácsnok arról számolt be közösségi oldalán, hogy áprilisra elkészülhet a Kölcsey és Somogyi utcák közötti szakasz, ha népszerű lesz a szegediek körében, jöhet majd (egyszer, valamikor) a többi.

Az áprilisi dátum kapcsán elég rendesen fellángolt a Szeged365 Társalgó komment-szekciója, többen írtátok, hogy valahogy pont az országgyűlési választásokra lesz kész a napvitorla-projekt első része, persze az is lehet, hogy csak véletlenül jött ki így a dolog. Egy valami biztos, hamarosan jóval árnyékosabb lehet Szeged Európa Nostra díjas sétálóutcája.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb