Sport

Ez fájt: kikapott a PICK a horvát bajnok otthonában

Fájó vereséget szenvedett a PICK Szeged a HC PPD Zagreb otthonában az EHF Bajnokok Ligájában, csütörtök este. A horvát bajnok 26-24 – re győzte le a szegedieket, Juan Carlos Pastor a meccs után úgy értékelt, “rosszul támadtunk, sok labdát vesztettünk, rengeteg lövést hibáztunk.”

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

HC PPD Zagreb-PICK Szeged 26-24 (14-10)
EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 11. forduló, Arena Zagreb, 600 néző. Vezette: Erdogan, Özdeniz (törökök).
HC PPD Zagreb: Slavic – Cupic 6/2,  Leimeter, Obranovic 7, Musa 1, Kavcic 3, Mandic 2. Csere: Ivic (kapus), Gojun, Srna 5, Grahovac, Sipic, Cavar 1/1, Vistorop 1. Vezetőedző: Ivica Obrvan.
PICK Szeged: Mikler – Sostaric 4/2, Henigman, Mackovsek, Bánhidi 3, Frimmel 2, Bombac 2. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen, Garciandía 2, Radivojevics 1/1, Bodó 3, Martins 5, Henigman, Gaber 2, Blonz. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc
Hétméteres: 5/3, ill. 4/3

Bánhidi Bence harcolt ki hetest az elején, írja a Pickhandball, ezt Bogdan Radivojevics értékesítette. Kimaradt helyzet itt, majd kimaradt helyzet ott, az 5. percben is 0-1 volt az eredményjelzőn. Jött egy hazai roham, 3-1-re fordított a PPD. A 9. percben, 4-1-nél időt is kellett kérnie a szegedieknek, mert rengeteg labdát szórtak el támadásban, amelyeket könyörtelenül büntettek a horvátok. A félidőben 14-10-re vezessen az ellenfelünk.

A csapat összefoglalója szerint Bodó Richárd bombája nyitotta a második játékrészt, majd Miguel Martins is bevette Ivic kapuját, ekkor 14-12 volt az állás. A 39. percben Mario Sostaric értékesítette a második hetesét, már csak egyetlen gól volt ekkor a hazaiak előnye: 16-15. Tíz perccel a vége előtt is egy volt a különbség, 20-19. Volt izgalom. Egy szegedi időkérés után a hét a hat elleni játékot kezdték el a Kékek, de ez sem vezetett eredményre, tartotta előnyét a horvát bajnok, így a végén 26-24-re győztek.

“Ma két nagyon fontos pontot buktunk” – értékelt a Pickhandball-nak Juan Carlos Pastor vezetőedző. “Kiadtuk a kezünkből az irányítást, már nem csak rajtunk múlik a sorsunk. Tudjuk, hogy nem tartunk ott, mint decemberben. Ezen a szinten vagyunk, amikor a Zágráb megérdemelten nyert ellenünk. A mi dolgunk, hogy rengeteget dolgozzunk és visszatérjünk a saját szintünkre” – zárta értékelését a mester.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb