Mindenmás

Nyugodt szombat este? Szeged környéki határőreinknél ez ismét felejtős volt

Ezúttal viszonylag a szokásosnál kevesebb határsértő gondolta úgy, hogy megnézi, milyen lehet a Szeged környéki csillagos ég, és hitte azt, hogy majd nekik sikerül átruccanni a vigyázó szemek előtt. A 18 fős heringparti résztvevői és az embercsempészek is nagyot tévedtek.

A rendőrök 13 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében. A Készenléti Rendőrség járőrei a katonákkal együttműködve 2022. február 19-én 20 órakor 13 illegális migránst tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A 18 FŐS HERINGPARTI ÉS A 3 EMBERCSEMPÉSZ IS FENNAKADT A ROSTÁN

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. február 20-án 0 óra 20 perckor Mórahalom külterületén ellenőriztek egy szlovák honosságú Fiat Ducato Maxi típusú gépjárművet. A járművet egy szlovák állampolgárságú férfi vezette. Az autóban és annak környékén a járőrök 18 illegális migránst tartóztattak fel, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A jármű előtt láthatóan egy személyautó is haladt. A Volkswagen Passat típusú szlovák honosságú autót a Makói Rendőrkapitányság járőrei néhány perccel később állították meg Domaszék külterületén. A benne ülő további két szlovák állampolgárt a járőrök igazoltatták, majd a másik jármű sofőrjével együtt a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították őket. A 20, 23 és 24 éves férfiak ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb