Sport

Fontos mérföldkövekhez ért el a Szegedi Korcsolyázó Egyesület

Hazatért az Olimpiáról a Szegedi Korcsolyázó Egyesület két bronzérmes sportolója, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia! Jelenleg a Világbajnokságra készülnek, ami március 18-án kezdődik Montreálban – hívta fel szerkesztőségünk figyelmét az egyesület.

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Az Utánpótlás Országos Bajnokságon (02.11-13.) az egyesület ifjú tehetségei összesen 30 érmet zsebeltek be a múlt hétvégén, ebből 6 arany, 10 ezüst és 4 bronz egyéni versenyszámokban, valamint 7 ezüst és 3 bronz váltóval.

A hétvégén sem pihentek a junior versenyzők, ugyanis a Budapesten megrendezésre került az ISU Junior Challenge elnevezésű nemzetközi verseny. Három válogatott sportolónk, Kormányos Nina, Somodi Maja és Jászapáti Péter, valamint négy klub versenyzőnk Somodi Luca, Árendás Mihály, Liszli Gábor és Vágfalvi Máté állt rajthoz.

Külön kiemelendő, hogy 2 új országos rekord is született. Somodi Maja Junior B korcsoportban 1500 méteren 2:21.686 időt, Árendás Mihály pedig 777 méteren 1:13.312 idővel Junior D korosztályos csúcsot futott. Maja tagja volt a Junior A korcsoportos váltónak is, szintén országos rekordot korcsolyáztak.

Maja teljesítménye bizonyítja, hogy jó formában készül a március 04-én kezdődő Junior Világbajnokságra, ahova Jászapáti Péterrel együtt kivívták az indulás jogát. Jó előjel, hogy Peti 1500 méteren 2:14.373 időt futott, ami 3 tizeddel maradt el Liu Shaolin Sándor 2014 óta nem megdöntött Junior A korcsoportos országos csúcsától.

Részletes eredmények a hétvégi versenyről:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Devops Consultancy
'Fel a tetejéhez' gomb