Szegedi Arcok

Ártatlanul került olasz börtönbe egy hódmezővásárhelyi modell, 11 kiló kokaint találtak nála

Szállodai szobájából hurcoltak el egy hódmezővásárhelyi modellt az olasz hatóságok, miután 11 kilogramm kokaint találtak nála. Grétának egy olasz sztárügyvéd segített kiszabadulni, mint kiderült, egészen elképesztő rendőri hibák miatt került a rácsok mögé. Elrabolva, római-vásárhelyi verzióban, Liam Neeson nélkül.

KÉT ÉS FÉL HÓNAPOT VOLT OLASZ BÖRTÖNBEN A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI LÁNY

Óriási bravúrral mentette ki az olasz börtönből egy ügyvéd az ártatlanul fogva tartott hódmezővásárhelyi modellt, Grétát a kinti hatóság alaptalanul vádolta drogcsempészéssel. A magyar modellt egy hotelből vitték el: drogcsempészéssel és kereskedelemmel gyanúsították meg. 2,5 hónapot kellett a börtönben kibírnia, majd további hét hónapig nem hagyhatta el az országot  – tudta meg a Bors.

ELRABOLVA, VÁSÁRHELYI-RÓMAI VERZIÓBAN

Az egész azzal kezdődött, hogy Tokióba akart utazni, közben egy éjt Rómában töltött. Szállodai szobájába várt egy divattervezőt, aki azt állította, visz neki ruhákat a fotózásra. Ami innentől kezdve jött, olyan volt, mintha az Elrabolva című film valamelyik képkockájából csentük volna, Liam Neeson nélkül:

„Beengedtem az ajtón a magát divattervezőnek kiadó nőt. A következő pillanatban annyit láttam, hogy egy férfi áll mögöttem, az állítólagos divattervezőnő pedig a földön feküdt. Egyre több ember jött be a szobába. Azt kiabálták olaszul, hogy rendőrség” – mesélte a lapnak Gréta.

A fiatal magyar lány csak sejtette, hogy a ruhái helyett valami illegális dolog lehet a bőröndben. Valóban: mint kiderült, 11 kiló kokain volt benne.

RÉMÁLMOK, ÖNKÍVÜLETI ÁLLAPOT

„Ijesztő volt elsétálni a cellák mellett, illetve minden egyes este úgy elaludni, hogy ránk zárták a vas kapukat. Sok rémálmom volt, visszatérő álmok. Odabenn teljesen önkívületi állapotban voltam. Lelkileg ez egy iszonyatosan megterhelő 74 nap volt. Egy hét felért egy hónappal” – mondta a modell a Borsnak.  

OLASZ SZTÁRÜGYVÉD MENTETTE MEG A MAGYAR LÁNYT

Szülei azonnal elkezdtek Olaszországban praktizáló ügyvédet keresni. Egy fórumon Massimiliano Scaringellát ajánlották a figyelmükbe, akinek némi kötődése is van hazánkhoz, hiszen magyar nőt vett feleségül. A nyelvünket is megtanulta folyékonyan beszélni. A jogász elárulta a Borsnak: elképesztő hibákat talált az olasz hatóság eljárásában.

„Az iratokat többször átnéztem, melyekben egymásnak ellentmondó dolgokat találtam. A rendőrség először azt mondta, hogy látták, ahogy Gréta pénzt adott át és cserébe drogot kapott. A nyomozóhatóság azt is állította, hogy a védencemnél 1500 eurót találtak, és ő azzal kívánta a szóban forgó 11 kiló kokaint kifizetni. Ez abszurd feltételezés, hiszen aki ismeri a feketepiaci árakat, az tudja, hogy ennyi drogot ennyi pénzzel nem lehet kifizetni. Valójában az összeget Gréta a modellmunkájáért kapta, amit eleinte a rendőrök kétségbe vontak” – árulta el az ügyvéd.

Egyes források szerint a két kihallgatási jegyzőkönyv közül az egyik hamis volt. A valódi dokumentum szerint Gréta nem vette át a bőröndöt a tervezőtől, a hamis azonban az ellenkezőjét állította.

EGY ÉLETEN ÁT KÍSÉRNI FOGJA A TRAUMA

“Elfogadom azt az érzést, hogy egész életemben ott lesz ez a fajta bélyeg rajtam, hogy egykor ilyen komoly dolgokkal vádoltak meg, ártatlanul. A letartóztatásomkor elvették az útlevelem, a pénzemet, az értékeimet. Adtak egy fogkefét és némi fogkrémet, illetve egy műanyag fésűt, majd azt mondták, ott az a cella, ott kell élned, amíg be nem tudod bizonyítani, hogy semmi közöd az egészhez” – nyilatkozta az őt ért traumákról a hódmezővásárhelyi modell. Mint mondta, egy valamit tanult meg az esetből:

“Azt, hogy senkiben se bízzak meg!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb