Szegedi Arcok

Az orosz-ukrán háború elől menekülő rokonait keresi egy zsombói férfi

Az orosz – ukrán háború híre példátlan összefogást indított el Magyarországon. Nincs még 24 órája, hogy a Facebook-on létrejött a Segítségnyújtás (Ukrajna)🙏🏻 Допомога українцям nevű csoport, mely már most több, mint 25 ezer tagot számlál, akik önzetlenül támogatást nyújtanának a háború áldozatainak, legyen szó szállásról, ruháról, élelemről, vagy akár fuvarról.

Köztük tette közzé a felhívását Rovó Tamás Gábor is, aki felajánlotta segítségét a háború miatt menekülni kényszerülő rokonai részére. Számukra zsombói tanyáján tudna szállást, ételt és mivel mezőgazdasággal foglalkozik, ha a jogszabályok engedik munkát is kínálni.

Tamás beszélgetésünk során elmondta, nem tudja biztosan, hogy élnek- e kint rokonai, ezért is intézte családtagjaihoz felhívását a közösségi médiában, hogyha valakinek tudomása van róla, hogy igen, ő azonnal a segítségükre siet. Elmondta, nemrég költözött ki a tanyájára, ahol 2-3 főt tudna kényelmesen elszállásolni.

“Voltam én is rossz helyzetben, ezért is gondolom úgy, hogy kutya kötelessége az embernek megpróbálni segíteni a bajbajutottakon, és meg lehetne mutatni az embereknek, hogy mennyire összetartó nép vagyunk. Tartsunk össze és segítsünk!” – mondta el Tamás.

Ha úgy érzed te is szeretnél és lehetőséged van segíteni a háború menekültjein, a Segítségnyújtás (Ukrajna)🙏🏻 Допомога українцям csoporthoz csatlakozva megteheted.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb