Mindenmás

Letarolt egy rendőrautót, majd árokba csapódott a terepjáróval egy embercsempész, öt migráns sérült meg a balesetben

Öt illegális migráns sérült meg pénteken délelőtt abban a balesetben, amelyet egy menekülő embercsempész okozott a dunaföldvári Beszédes József hídnál. A rendőrség közleménye szerint a gyanús, külföldi rendszámmal ellátott terepjáróról a szegedi nyomozók értesítették a rendőröket, akik a Beszédes József hídonál ellenőrizni akarták azt.

Mint írják, a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályának munkatársai 2022. február 25-én 11 óra 10 perckor a dunaföldvári Beszédes József hídon – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztály jelzése alapján – ellenőrizni akartak egy külföldi rendszámú terepjárót. Azonban a sofőr, amint észlelte a hídon előtte álló rendőrautókat, tolatásba kezdett. A manőver során először egy szolgálati autónak ütközött, majd árokba borult. A járműben öt – magát szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik megsérültek.

A SOFŐR MEGLÉPETT

A sofőr elmenekült a helyszínről, azonban rövid időn belül a nyomára bukkantak a készenléti rendőrök. A férfi a gyanú szerint a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben – őrizetbe vétele mellett – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Az illegális migránsokat további ellátás céljából kórházba szállították, a történtek során rendőr nem sérült.

Legutóbb domaszéken egy kerítést tarolt le az embercsempész:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb