Smart SzegedSzegedi ArcokVideo365

Paplanok, párnák és techno – a szegedi Naturtex gyárában szomszédoltunk

A Naturtexnél, Dél-Magyarország egyik legjelentősebb, több éve sikeresen működő vállalkozásánál tartotta meg „Ipar 4.0 szomszédolás” programsorozatának újabb állomását a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi-és Iparkamara. Az eseményen a paplanok és párnák gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégnél folyó munka kulisszái mögé is bepillanthattak a részvevők.

TECHNOLÓGIAVÁLTÁS EREDETI, CÉGES KÖRNYEZETBEN

A Naturtex szegedi székhelyén megrendezett workshop célja az volt, hogy a technológiaváltást az eredeti, céges környezetben mutassák be. A házigazda cég nemrégiben lakta be új üzemcsarnokát, a programon a költözéshez kapcsolódó olyan sikeres jógyakorlatokról, tapasztalatokról volt szó, melyek megismerése a technológiaváltáson, és új üzem létrehozásán gondolkodó vállatoknak nyújthatnak segítséget az átállásban.

174 MUNKAVÁLLALÓ, 2.5 MILLIÓ TERMÉK

Az esemény elején a résztvevők végigjárták az egyik üzemcsarnokot, majd Gellért Ákos, a Naturtex Kft. ügyvezetője számolt be arról, milyen kihívásokat tartogatott számunkra a telephely fejlesztés. A cég jelenleg több mint 900 különböző árut gyárt, évi 2,5 millió termékkel jelennek meg a bel- és külpiacokon és 174 munkavállalóval dolgoznak. Az áruk 65%-át multinacionális cégeknek szállítják, így még fontosabb volt számukra, hogy lehetőleg pontos tervekkel, a minimális leállással oldják meg a fejlesztést. A bővülés során több országból szerezték be a legmodernebb kiszolgáló gépsoraikat.

Az üzemlátogatást követően egy kerekasztal beszélgetést rendeztek, melynek egyik résztvevője Gellért Ákos volt, aki ipari alelnökként aktívan veszi ki részét mind a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi-és Iparkamara, mind a Dél-alföldi Ipar 4.0 üzleti közösség munkájából. Mellette dr. Kőkuti Attila, a kamara elnöke, a Tornádó International Kft. ügyvezetője; Nagy Mihály, a Váll-Ker Kft. ügyvezetője és Gábor Zoltán, a Duocor Ipari Bt. ügyvezetője vett részt a beszélgetésben. Ezt követően – a programsorozat korábbi állomásához hasonlóan – közös gondolkodásra és tapasztalatcserére is lehetőség volt.

Riporter: Fülöp Tímea

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb