Szegedi Arcok

Megtörtént a csoda: 24 óra alatt két kisbusznyi adományt juttattak az ukrán határhoz szegedi DJ-k

“A mögöttünk lévő kisbuszt kevesebb mint 24 óra alatt kétszer is megtöltötte a szeretet és az összefogás” – számolt be róla Molnár Balázs, alias MolnárBé, a Rádió 1 szegedi hangja. A közismert lemezlovas-műsorvezető két másik szegedi DJ-vel, nomeg többszáz szegedivel fogott össze, hogy segítsenek a háború ukrán károsultjainak.

24 ÓRA ALATT TÖRTÉNT MEG A CSODA

Mint Molnár Balázstól, a kezdeményezés ötletgazdájától megtudtuk, kevesebb mint 24 óra alatt két kis busznyi áru gyűlt össze a szegediek összefogásának köszönhetően. A szombaton begyűjtött tárgyi felajánlásokból meg is telt a busz, ezt az adományt a Nyírkarászi elosztóközpontba juttatták el, amelynek a vezetője maga is egy itt rekedt kárpátaljai lakos. Határőrséggel, és rendvédelmi szervekkel kötött megállapodásuk értelmében 3,5 tonnás adagokban vihetik át a zöldfolyosón a humanitárius szállítmányokat. Amint összegyűlik 3,5 tonna, mindig indul egy újabb kamion.

HOLNAP HAJNALBAN LÉPI ÁT A HATÁRT AZ ELSŐ KÖRÖS SZEGEDI ADOMÁNY

“Az általunk leadott első körös tárgyi adomány várhatóan holnap hajnal 5 környékén lépi át a határt és kerül a magyarlakta Ukrán településekre. Az összegyűlt készpénz adományból ma Nyíregyházán és Debrecenben bevásároltunk drogériában és egy diszkont áruházban amit a fehérgyarmati elosztó-központ kérései szerint állítottunk össze. Ott a mai nappal nyílt meg a sportcsarnokban a menekültek elszállásolása” – számolt be róla MolnárBé.

CSAK MA KÖZEL 2000 EMBER MENEKÜLHETETT ÁT UKRAJNÁBÓL

Mint a szegedi rádiós-lemezlovas írta, az egész ország egy emberként fogott össze és a jelen pillanatnyi állapot szerint valamennyi település elosztó-központja megtelt adománnyal, a határokon pedig a karitatív szervezetek végzik a munkájukat az áthaladó menekülteknek. Ma kb. 1500-2000 ember jött át, az ott szolgálatot teljesítők beszámolója szerint. “Az anyagi támogatások el nem költött részét a mai vásárlás megismétlésére fordítjuk, amelyet a szerdán Szegedről induló szállítmányba adunk bele egy az egyben, a ma tapasztaltak alapján megfelelően tudunk összeállítani” – zárta gondolatait MolnárBé, aki társaival együtt egy köszönőlevelet juttatott el a nagylelkű szegediekhez.

Mint a szervezőktől megtudtuk, hamarosan egy újabb nagy szabású jótékonysági projektbe vágják a fejszéjüket, ennek részleteit IDE kattintva találod.

Fotók: MolnárBé

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: look at this website
'Fel a tetejéhez' gomb