Közélet

Szíjjártó Péter: egymillió euróval és 100 ezer liter üzemanyaggal segít Magyarország

A háború elfogadhatatlan, és nem jelent megoldást semmire sem. Ennek a háborúnak véget kell vetni – mondta a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a záhonyi magyar–ukrán határátkelőhelyen a Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával közösen tartott sajtótájékoztatón. A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: szeretnénk, ha az oroszok és az ukránok minél előbb a tárgyalóasztalhoz ülnének.

A sajtótájékoztatón Szíjjártó Péter többek között arról beszélt,

  • Kárpátalja kormányzójának kérésére vasárnap 100 ezer liter üzemanyagot hoztak a térség üzemanyag-ellátási krízisének enyhítésére,
  • A kormány az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve élelmiszert, higiéniai és gyermekápolási termékeket juttat a bajbajutottaknak, az első szállítmány 28 tonna élelmiszerrel már meg is érkezett,
  • minisztériuma hétfőn reggel újabb 1 millió eurót bocsát a segélyszervezet rendelkezésére a következő segélyszállítmány összeállításához.

Az elmúlt három napon több mint 62 ezren menekültek Magyarországra, a külügyminiszter szombat éjjeli rendkívüli bejelentésében azt mondta, 35 embert, köztük gyermekeket menekített ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kijevből.

Fotók: Szíjjártó Péter, MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb