Mindenmás

Napi pakk: forgalomkorlátozással, és egy perces közösségi közlekedés leállással indul a március Szegeden

Hello, március! Rohamtempóban hagytuk magunk mögött a februárt, és már bele is szökkentünk a márciusba Szegeden. Az új hónap némi változásokkal is jár: többek között új forgalomkorlátozásokkal kell számolni ezentúl Szegeden, de ma egy percre a közösségi közlekedés is leáll. Főzd le a reggeli kávéd, mi pedig hozzuk mellé a friss és ropogós infókat, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Albin, Albina, Cseperke, Csiperke, Dávid, Dózsa, Gyopár, Gyopárka, Leontina, Tóbia, Veszta, Zotmund és Zulejka nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Húshagyó kedd, avagy a farsang utolsó napja.
  • 212 éve született Frédéric Chopin lengyel születésű francia zeneszerző.
  • 75 éve megkezdte működését az IMF, a Nemzetközi Pénzügyi Alap.
  • 74 éve megszületett Orbán József zeneszerző, dalszövegíró, énekes a 100 Folk Celsius zenekar alapító tagja.
  • Ma lett 68 éves Ron Howard Oscar-díjas amerikai filmrendező, producer, színész (American Graffiti, Willow, Apollo 13).
  • 59 éve született Thomas Anders, az egykori Modern Talking tagja.
  • 44 éves lett Jensen Ross Ackles amerikai színész (Odaát).
  • 28 éves lett Justin Bieber kanadai pop- és R&B-énekes.
  • 14 éve vonták ki a forgalomból az 1 és 2 forintos érméket.

NAPOSABB IDŐVEL INDUL A MÁRCIUS

Kedden már sok napsütésre számíthatunk, és végre csapadékra sem kell majd számítani, viszont élénk, olykor erős lehet az északias szél. Hajnalra -3 fok köré hűlhet a levegő, kora délután pedig 8 fokot mérhetünk majd Szegeden.

MA EGY PERCRE LEÁLL A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS SZEGEDEN

Az SZTE BTK Szláv Intézetének felhívására reagálva március 1-én, kedden 13:30-kor egy percre megállnak a Szegedi Közlekedési Társaság közösségi közlekedésben részt vevő járatai a városban.

MEGBOLYDUL A KÖZLEKEDÉS

Folytatódnak a megkezdett munkálatok a Stefánián. Március elsejétől az útépítést folytatja a kivitelező vállalat, és a pályaszerkezet cseréjét is elvégzik – adta hírül a Szeged Pólus. Mint közleményükben írták, forgalomkorlátozásra kell számítani a színházi körforgalomnál, valamint a Dózsa György utca és a Kazinczy utca közötti részét is lezárják. A munkálatok várhatóan április közepéig tartanak majd Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb